Battal Gazi Sempozyumu Düzenleniyor

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 'Seyyid Battalgazi Sampozyumu' düzenleniyor

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından “Seyyid Battalgazi Sampozyumu” düzenleniyor.

8-9 Aralık Cuma ve Cumartesi günleri Ramada Otel ev sahipliğinde düzenlenecek Sempozyum 8 Aralık 2017 Cuma günü saat 09:30’da açılış töreni ile başlayacak.

İlk gün 1.Oturum saat 10:30 ile 12:00 arasında yapılacak ve Mustafa Özçelik başkanlığındaki oturumda Doç.Dr.Ahmet Güzel “Battal Gazi’nin Tarihi ve Mankıbevi Şahsiyeti”, Orhan Tuğrulca “Battalgazi Dönemi’nde Malatya”, Yrd.Doç.Dr.M.Ali Yapar “Battal Gazi’nin Şii Kaynaklara İntikali”, Araştırmacı –Tarihçi Yazar Resul Kefenceli “Malatya’nın Fethi ve Anadolu’da İslam Kahramanları Battal Gazi  ve Hasan Gazi” başlıklarında birer sunum yapacaklar.

Öğleden sonra saat 14:00 ile 15:30 arsındaki 2.Oturum ise Orhan Toğrulca başkanlığında düzenlenecek. Oturumda Yrd.Doç.Dr.Mehmet Şimşir “Battal Gazi Destanı’nın Değerler Eğitiminde Kullanılması”, Mustafa Özcelik “Battal Gazi’nin Bu günkü Gençler İçin Bir Rol-Model Olarak Portresi”, Prof. Dr. Ejder Okumuş “Battalgazi ve Toplumsal Hafıza”, Abdülkadir Artanh “Anadolu-Türk Fütuhatından Günümüze Battalgazi’nin Halk Muhallilesindeki Yeri” başlıklı araştırmalarından bilgi verecek.

İlk günün son oturumu 15:45- 17:00 saatleri arasında düzenlenecek. Resul Kefenceli başkanlığındaki oturumda Yrd.Doç.Dr.Ali Dadan “Battalgazi’nin Fetihleri”, Abdülkadir Çolak “Battalgazi Destanında Hoppa Kadı Hikâyesi Üzerine”, Bünyamin Yılmaz ise “Battalgazi Filimleri konulu birer sunum yapacaklar.

Sempozyum 9 Aralık Pazar günü iki oturumla devam edecek.

4. Oturum 10:00- 11:30 saatleri arasında yapılacak ve Selim Durukoğlu başkanlığındaki oturumda, Yasemin Ulutürk “Türk Romanında Battalgazi’ye Genel bir Bakış”, Dr.Ali Parlak “Battalgazi’de Dil Özellikleri, Yrd.Doç.Dr.Cemil Gülseren “Bakai’nin Battalnamesi’ndeki Söz Varlığı”, Şair AKMB Başkan Yardımcısı Şaban Abak “Destan ve Mesnevi Geleneği’nin Modern Türk Şiirine Yansımalarından Örnekler” konularında konuşma yapacaklar.

Sempozyomun son oturumu ise 11:45- 13:00 saatleri arasında düzenlenecek. Yrd.Doç.Dr. Ramazan Çiftlikçi’nin oturum başkanlığında, Yrd.Doç.Dr. Mehmet Yardımcı “Battalname’nin Türk Destanları Arasındaki Yeri”, Yrd.Doç.Dr.Salim Durukoğlu “Bir Edebi ve Ebedi Tip Olarak Battalgazi Figürünün Tipolojik Tahlili”, Yrd.Doç.Dr.Ramazan Çiftlikçi “Battalgazi’nin Son Yılları ve Türbesi”, Araştırmacı Yazar Kemal Deniz ise “Battalgazi’nin Bilge Kişiliği” konulu birer sunum yapacaklar.

Aynı gün akşam saat 19:00’da Ramada Otel’de düzenlenecek yemekle sempozyum tamamlanmış olacak.

Bakmadan Geçme