Başkan Yanılmaz'dan Örençay Köyüne Ziyaret

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, merkeze bağlı Örençay Köyü'nü ziyaret ederek hemşerilerimizin talep ve önerilerini dinledi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, merkeze bağlı Örençay Köyü’nü ziyaret ederek hemşerilerimizin talep ve önerilerini dinledi.

Ziyarette Örençay Köyü Sakinleri’ne tamamladıkları ve gerçekleştirmeyi planladıkları önemli projelere ilişkin açıklamalar yapan Başkan Yanılmaz, göreve geldikleri günden itibaren şehrin ana sorunlarını birlikte yönetim anlayışı gereği hemşerilerimizle istişarelerde bulunarak çözmeye çalıştıklarını söyledi.

 

“ÇÖPLERİN TOPLANMASI KADAR BERTARAFI DA ÖNEMLİ”

Köy halkıyla gerçekleştirdiği sohbette göreve geldikleri süre içeresinde şehrimiz açısından önem taşıyan projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Yanılmaz özellikle çevre çalışmalarıyla alakalı önemli açıklamalar yaptı.

Çevre ve hava temizliği bakımdan çöplerin toplanması kadar, bertarafının   da önemli olduğunu söyleyen Başkan Yanılmaz, bu konuda Çöteli Katı Atık Depolama sahasında kurulan Çöpten Enerji Üretim Tesisi ile 2015 yılından itibaren elektrik enerjisi ürettiklerini ve 10 bin konuta yetecek elektrik ürettiklerini belirtti. Bir kilogram çöpün bile enerjiye dönüştürüldüğünü belirten Başkan Yanılmaz, hemşerilerimizin de bu konuda daha duyarlı olacaklarına inandıklarını söyledi.

Aynı şekilde üniversite içerisindeki Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı’nın da önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Yanılmaz, günde 20 bin kişinin o alanı ziyaret ettiğini söyledi. Avrupa standartlarında bir yeşil alanın şehrimize kazandırıldığını belirten Başkan Yanılmaz, çok yakında Cip Barajı Mesire Alanı’ndaki çalışmalarında tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacağını söyledi.

Oto galericiler sitesini şehrin dışına taşıyarak kent trafiğini rahatlattıklarını ve şehre nefes aldırdıklarını söyleyen Başkan Yanılmaz, daha birçok modern tesis ve çalışmayı hemşerilerimiz için hayata geçireceklerini kaydetti.

Bakmadan Geçme