Başkan Yanılmaz Trt Gap Radyosu'na Konuk Oldu

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, TRT GAP Diyarbakır Radyosu’nun ilimizden canlı yayınlanan ‘Yöremizden’ programına konuk olarak gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili bilgiler verdi.

 

Kültür Park Mamurat’ül Aziz Salonu’ndaki program, TRT GAP Radyosu ile sosyal medyadan canlı yayınlandı. Yöremizden programı ile dinleyicilerin karşısına geçen Başkan Yanılmaz, soruları yanıtlayarak 3,5 yılda şehirde sayısız hizmetlere imza attıklarını belirtti.

Harput’un kadim bir medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade eden Başkan Yanılmaz, Elazığ’ı Kültür ve Kongre Merkezi haline getireceklerini kaydetti. 2014 yılından bugüne 650 kültürel etkinliğe ev sahipliği yaptıklarının altını çizen Başkan Yanılmaz, şehrin fuar ve festivallerle adından söz ettirdiğini söyledi. 

 

BAŞKAN YANILMAZ:

“HER İLÇEMİZİN KENDİNE HAS BİR KİMLİĞİ VAR”

 

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Harput’un bir açık hava müzesi olduğunu, Harput Kalesi’nin Süt Kalesi olarak da adlandırıldığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti.

 “Harput Kalesi yapılırken su bulunmadığından dolayı harcını sütten yaptıkları için adına Süt Kalesi de deniyor. Harput; hanları, hamamları, camileri, kiliseleri, medreseleri, âlimleri ile öne çıkmış, tarihi misyonu olan bir şehirdir. Harput; Şanlıurfa, Kerkük, Erzurum, Mardin, Van, şehirlerini de içine alan önemli bir havzadır. Harput medeniyeti derken sadece Elâzığ merkezi değil, bütün bir havzayı kastediyoruz.

Tabi ilçelerimizde de tarihi yerler var. Palu ilçemiz; Medreseleri, Palu Kalesi, yaşam tarzı, manevi huzuru ile önemli ilçelerimizden bir tanesidir. Ağın denince aklımıza leblebi geliyor. Keban denince aklımıza ilk başta Keban Barajı geliyor ancak şu anda Türkiye'nin en çok alabalık üreten bir şehriyiz. Yılda 16 bin ton alabalık üretimi yapılıyor ve ihraç ediliyor. Baskil denince aklımıza kayısı geliyor. Yılda 40 bin ton kayısı üretimi yapılıyor ve dünyanın aroması ve tadı en güzel kayısısı Baskil ilçemizde yetişiyor. Sivrice ilçemiz Hazar Gölü ile Türkiye'nin tektonik gölünü barındırıyor. Batık bir şehri ve hemen üstünde Hazarbaba Kayak Merkezi bulunuyor. Hem yazı, hem kışı birlikte yaşayan bir ilçemiz. Alacakaya ilçemizdeki Alacakaya Mermerimiz zaten dünyada bir numaradır, başka bir eşi yok. Kâbe’deki sütunları süsleyen önemli bir mermerimizdir. Karakoçan ilçemizdeki kaplıcalarımız ise şifa dağıtıyor. Dikkat ettiğiniz gibi her ilçemizin ayrı bir özelliği, kendine has bir kimliği var. Dolayısıyla Elâzığ 365 gün turizme açık bir şehirdir. İnanç, doğa, yaz-kış, turizminin rahatlıkla yapılabileceği özel bir şehirdir”

Programın sonunda TRT GAP Diyarbakır Radyosu canlı yayınına katılımlarından dolayı Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a bir radyo hediye edildi. Başkan Yanılmaz ise kendisine verilen radyoyu  programı izlemeye gelen Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İletişim bölümü öğrencilerine hediye etti.

 

 

Bakmadan Geçme