Başkan Yanılmaz Gündemi Değerlendirdi

'2018 Yılında Hizmetler Artarak Devam Edecek'

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın gündemi ve belediye hizmetlerini değerlendirdiği basın toplantısı Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıya ulusal ve yerel medya mensuplarının temsilcileri katıldı.

Geçtiğimiz yıl şantiye belediyeciliği ile gündeme geldiklerinin altını çizen Başkan Yanılmaz, 2018 yılında hizmetlerin artarak devam edeceğini ve bu yılın ‘Kültür ve Sanat Yılı’ olduğunu belirtti.

Hizmetleri insan odaklı gerçekleştirdiklerini ve bu doğrultuda hemşehrilerimizden gelen talepleri aynı anda yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Yanılmaz, toplantıya Afrin Operasyonu Zeytin Dalı Harekâtı’nda başarı sağlayan Mehmetçiklerimize muvaffakiyet dileklerini ifade ederek başladı. Harekâtın 20 Ocak tarihinden itibaren başarılı bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Başkan Yanılmaz, şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diledi. Geçtiğimiz günlerde Afrin’de şehit olan hemşehrimiz Fevzi Gürsu’nun kahramanca mücadele ederek şehit olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, “Elazığlı şehidimizin mekânı cennet olsun” dedi.

ZEYTİN DALI OPERASYONU

Ülke insanının Zeytin Dalı Harekâtı operasyonunu sahiplendiğini ifade eden Başkan Yanılmaz, “Hiç kuşkusuz ülkemizin en önemli gündem maddesi olan ve 20 Ocak'ta başlattığımız Zeytin Dalı Operasyonu Mehmetçiğimizin inancı, kararlılığı ve kahramanlığı sayesinde başarıyla devam ediyor.  Bizim gizli hesaplarımız yok. Ne toprak için ne petrol için oradayız. Tek derdimiz adalet, tek derdimiz mazluma çare olmak. Tek derdimiz analarımızın gözyaşlarını dindirmek, tek derdimiz yetimlere-öksüzlere merhamet elimizi ulaştırmaktır. Bugün de kahraman askerlerimiz inançlarıyla zafere yürüyorlar. Operasyon kapsamında bine yakın terörist etkisiz hale getirildi. Hepinizin yüreğinde derin yaralar açan şehitlerimiz var. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin hainlere ve zalimlere sınırlarımız dâhilinde ve haricinde karşı sürdürdüğü operasyonlar kapsamında şehadete yürüyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

 

 

CUMHURBAŞKANIMIZ’IN ELAZIĞ ZİYARETİ

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ ziyaretlerini de değerlendiren Başkan Yanılmaz, “Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Elazığ 6. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere 13 Ocak 2018’de şehrimize teşrif ederek, hemşehrilerimizle buluştular.

On binlerce hemşehrimiz havaalanından itibaren büyük bir coşkuyla Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı bir kez daha bağrına bastı. Cumhurbaşkanımız da gitmiş olduğu her yerde Elazığ’ı örnek göstermesi bu memnuniyetinin göstergesidir. Bu vesileyle AK Parti İl Başkanımız ve yönetimini de bir kez daha tebrik ediyorum. İnşallah 2019’daki yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde güzel başarılara imza atacaklarına inanıyorum.”

BAŞKAN’DAN MÜJDE

ELBÜSLER 23 NİSAN’DA YOLLARDA

23 Nisan’da çifte bayram kutlayalım istiyoruz” diyen Başkan Yanılmaz, dünyada ilk kez Elazığ’da kullanılacak 18 metre uzunluğunda elektrikli, bataryalı, çevre dostu ve oldukça konforlu olan ELBÜS’ler için artık sona gelindiğinin müjdesini verdi. Bursa’da imal edilen ELBÜS üretimini yerinde incelediğini ifade eden Başkan Yanılmaz, “İnşallah geri sayım başladı. Toplu ulaşıma yeni bir soluk getirecek olan elektrikli otobüslerimiz şu anda üretim bandında yerini aldı. Belediyemiz için toplam 15 adet üretilen ve yaptığımız anket doğrultusunda hemşehrilerimizin rengini belirlediği bordo-beyaz renkli ELBÜS’ler 23 Nisan 2018 tarihinde şehir trafiğinde yerini alacak. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu. 

İSTASYON KAVŞAĞI ALTGEÇİT PROJESİ

Başkan Yanılmaz, şehir içi trafiğini rahatlatmak, bölgesel trafiği düzenlemek ve araç seyir hızını artırmak  amacıyla Bosna Hersek Bulvarı Altgeçit çalışmalarının ikinci etabı olarak planlanan batı ve doğu istikametini altgeçit ile bağlayan  İstasyon Kavşağı Altgeçidi’nin, yedi ay içerisinde tamamlandığını kaydetti.

Mahalleler arası bağlantıyı rahatlatacak 15 metre genişliğinde 500 metre uzunluğundaki, gidiş-dönüş çift şerit olarak inşa edilen İstasyon Kavşağı Altgeçidi’nin birinci etabını 3 Kasım 2017’de, bütün olarak ise 2 Aralık 2017’de hizmete açıldığını belirten Başkan Yanılmaz, alt geçitlerin şehrimize hayırlı olmasını temenni etti.

ORDUEVİ KATLI KAVŞAK TAKDİR TOPLUYOR

Elazığ Belediyesi’nin 2017 yılı projeleri arasında yer alan şehrin geleceğine yönelik önemli bir yatırım olan Orduevi Katlı Kavşağı’nın hizmete sunulduğunu belirten Başkan Yanılmaz, “Üç katlı ve 6 ana bulvar arasında bağlantı sağlayan Orduevi Katlı Kavşak Projesi’nin tamamlanmasıyla bölgesel trafik ve mahalleler arasındaki bağlantı arttırılarak, kesintisiz trafik akışı ile de kent merkezindeki araç seyir hızı yükseltilmiş, şehir trafiğinin rahatlamasına önemli katkı sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

2017 yılı start verilen çalışmalar doğrultusunda; Kazım Karabekir Caddesi ile Necdet Doğan Caddesi’ni birbirine bağlayan 413 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğindeki altgeçit,

Ali Rıza Septioğlu Bulvarı, Adnan Orakçıoğlu Caddesi, Şeyh Şamil Bulvarı ve Hacı Hayri Caddesi arasında bağlantı sağlayan 390 metre uzunluğunda 6 metre genişliğindeki köprü inşa edildiğini belirten Başkan Yanılmaz, kavşak çalışmasının Şehir Hastanesi’ne ulaşımı da rahatlatacağını kaydetti.

“ŞEHİR TRAFİĞİNE

 BİR NEŞTER VURDUK”

“Şehir trafiğine bir neşter vurduk” diyen Başkan Yanılmaz, şunları kaydetti: “Özellikle İstasyon Kavşağı Altgeçidi, Bosna Hersek Bulvarı Altgeçidi, Orduevi Katlı Kavşağı ve Kuzey İmar Yolu ile birlikte Elazığ'ın trafiğine ciddi anlamda bir neşter vurduk. Bunlarla ilgili toplam bir değer vermek istiyorum. Tüm bu kavşaklarda toplam 30.241 ton beton kullanmıştır. 27.558 metre fore kazık, 5.845 ton demir kullanmıştır. Buralarda yine toplam 241.447 metreküplük kazı yapmışız. Yani 9.657 kamyon buralardan çıkan toprağı almış, başka yere taşımış. Bir kısım yerlerde de dolgu yapmışız. Yine toplam 1.723.372 metreküp dolgu yapmışız. Bu dolgular sırasında 68.934 kamyon çalışmış, her gün binlerce kamyon buralara toprak taşımış. 245.167 metrekare asfalt yapmışız. Dolayısıyla bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde bu rakamları yerine getirmek, bunları organize etmek, planlamak çok daha önemli bir çalışmadır.”

 

CİP BARAJI MESİRE ALANI PROJESİ TAMAMLANDI

Şehrin en büyük dinlenme ve piknik alanı olarak düzenlenen Cip Barajı Mesire Alanında çalışmaların tamamlandığını ifade eden Başkan Yanılmaz, şunları ifade etti:

“Sosyal ve sportif donatılarla yepyeni bir kimlik kazandırılan, her yaşa ve her kimliğe hitap edecek 1 milyon 524 bin metrekarelik alana sahip Cip Barajı Mesire Alanı; 31 bin 500 metrekarelik asfalt yol ve otopark alanı, 2.600 metrekare parke yol çalışması, 2.440 metrekare kaldırım çalışması, 1.900 metre koşu yolu, 1.300 metrekare baskı beton yürüyüş yolu ve dört adet açık alan fitnes sahası, birer adet futbol, basketbol ve voleybol sahası, iki adet çocuk oyun alanı, piknik masası ve barbeküleriyle 333 adet kameriyesi, 415 metrekare yapay şelalesi, doğal amfi tiyatrosu, gezinti alanları, 31 adet ahşap seyir terası, 2 adet ahşap iskelesi, şadırvanı, 3 otoparkı ve 2 cep otoparkı, kır kahvesi, yönetim binası, restoranı, mescidi, 7 adet çeşmesi, 2 adet su deposu, 1 adet spor sahaları tesis binası, 6 adet lavabosu ve 298 adet aydınlatma direği ile tam donanımlı dinlenme alanı olarak düzenlendi. 2018 yılı yaz sezonuna hazırlanan Cip Barajı Mesire Alanı hem hemşehrilerimizin hem de komşu illerimizin inanıyorum ki vazgeçilmezi olacaktır.”

DOĞU İMAR YOLLARI

 Prof.Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı (Kuzey İmar Yolu)’nun tamamlandığını, Güney İmar Yolu çalışmalarının devam ettiğini, şehrin doğu yakasına prestij kazandıracak Doğu İmar Yolu için çalışmalara start verildiğini ifade eden Başkan Yanılmaz,  “Salıbaba, Çatalçeşme, Sanayi, Kırklar ve Doğukent mahalleleri 2.900 metre uzunluğunda 40 metre genişliğinde ve altı şerit olarak düzenleyeceğimiz yeni bulvarlar ile Şehir Hastanesi ve şehrin kuzey can damarı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı birleşecek. Üç etap halinde yürütülen çalışmaların birinci etabında Cahit Dalokay Caddesi ile Yaşar Doğu Caddesi bağlantısı sağlanacak. İkinci etabında Yaşar Doğu Caddesi ile Çatalçeşme Bulvarı arasında bağlantı sağlanacak. Üçüncü etabında ise Yaşar Doğu Caddesi ile Şehir Hastanesi Kavşağı arasında bağlantı sağlanacak” dedi.

ŞEHİR HASTANESİ BAĞLANTI YOLLARI 30 HAZİRAN’DA TAMAM

Başkan Yanılmaz Şehir Hastanesi açılmadan bağlantıyı sağlayacak yeni yol çalışmalarının tamamlanacağını ifade eden Başkan Yanılmaz, “Geçtiğimiz aylarda hizmete açtığımız Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nın Şehir Hastanesi ile bağlantısını sağlayacak 30 metre genişliğinde, 950 metre uzunluğundaki Yunus Emre Bulvarı-Harput Yolu bağlantısını sağlayacak yol çalışması ile 25 metre genişliğinde, 1.365 metre uzunluğundaki Ulukent Mahallesi-Şehir Hastanesi Kavşağı arası yol yapım çalışmalarımız devam ediyor. Yine 30 metre genişliğinde, 2.500 metre uzunluğundaki Şehir Hastanesi çevre ulaşım yolu çalışmalarımız devam ediyor. Eylül veya Ekim ayında hizmete girecek olan Şehir Hastanesi’nin bağlantı yolları 30 Haziran 2018’de tamamlanacak. Yine Şehir Hastanesi’nden Yurtbaşı beldesine ulaşım sağlayan yolu da 4 şerit olarak yeniden düzenleyerek, Şehir Hastanesi’nin doğu bağlantısını sağlamış olacağız.” dedi.

YENİ ALT VE ÜST GEÇİTLER GELİYOR

Şehir trafiğine kalıcı köklü çözümler sunduklarını belirten Başkan Yanılmaz, “Elazığ Belediyesi olarak 2018 yılında DDY Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle iki altgeçit ve bir üst geçit yapım çalışmalarına başladıklarını kaydetti.  DDY Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle karayollarının demir yollarıyla birleştiği hemzemin geçitlerin, alt ve üstgeçit olarak yeniden düzenlendiğini ifade eden Başkan Yanılmaz, TOFAŞ Kavşağı-Güney Çevreyolu (Eşref Bitlis Caddesi) bağlantısı üzerinde bulunan DDY hemzemin geçidinde, araç trafiğini rahatlatmak amacıyla altgeçit yapım çalışmalarının başladığını kaydetti. 

Cahit Dalokay Bulvarı ile Aksaray Mahallesi bağlantısını sağlayan Çimento Kavşağı yolu üzerinde bulunan DDY hemzemin geçidinde, araç trafiğini rahatlatmak amacıyla altgeçit yapım çalışmalarının başladığını belirten Başkan Yanılmaz, toplam 170 metre uzunluğunda, 15 metre açıklığındaki altgeçit, iki gidiş-iki geliş olmak üzere dört şerit olarak düzenlenecek” dedi. Hazardağlı Kavşağı ile Güney Çevreyolu (İmam Efendi Bulvarı) arasında bağlantı sağlayan DDY hemzemin geçidinde ise araç trafiğini rahatlatmak amacıyla üstgeçit yapım çalışmalarının başladığını belirten Başkan Yanılmaz, yolun toplam 593 metre uzunluğunda, 20,5 metre açıklığındaki üstgeçit, iki gidiş-iki geliş olmak üzere dört şerit olarak düzenleneceğini söyledi.

AHMET AYTAR MEYDANI AKILLI KAVŞAK UYGULAMASI

Şehir trafiğini rahatlatmak ve tasarruf amacı doğrultusunda önemli bir adımı daha hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Yanılmaz, Akıllı kavşak uygulamaları kapsamında Ahmet Aytar Kavşağı’na demo uygulaması kurulduğunu, günde 44 bin, haftada 268 bin 824 aracın geçişinin sağlandığı Ahmet Aytar Kavşağı’nda akıllı kavşak uygulamasıyla günde 1.538 lt, yılda 1 milyon 800 bin TL’lik yakıt tasarrufu sağlandığını kaydetti.

BÜYÜKŞEHİR MANTIĞIYLA ÇALIŞIYORUZ

Şehri bir bütün olarak ele aldıklarını ve doğrultuda hareket ettiklerini söyleyen Başkan Yanılmaz, ilçe ve belde belediyelerine destek sağladıklarını, 2018 yılında her ilçeye bir park yapma sözünü verdiklerini belirtti. Belde belediyelerine de asfalt katkısı sunduklarını belirten Başkan Yanılmaz, bu yıl içinde desteklerin süreceğini kaydetti.

YENİ MEZARLIK ALANI

Şehre yeni mezarlık alanı oluşturduklarını, 545 bin metrekarelik bir alana sahip Asri Mezarlık alanına ek olarak, 460 bin metrekarelik yeni mezarlık alanı için Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından aile parsel satışının devam ettiğini söyleyen Başkan Yanılmaz, satışların sürdüğünü ifade etti.

ÇÖP KONTEYNERLERİ YER ALTINDA

Şehrin modernizasyonuna katkı sağlamak adına yepyeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Yanılmaz, başlatılan yeni uygulama ile çevresel açıdan görüntü kirliliği oluşturan çöp konteynerlerini yer altına aldıklarını, toplam 150 adet yer altı çöp konteyneri, Doğukent, Ulukent, Kırklar, Ataşehir, Cumhuriyet, Kültür, Olgunlar ve Sürsürü mahallelerinde hizmete sunulduğunu söyledi.

BİR PRESTİJ PROJE DAHA …

Şehrimize prestij kazandıracak bir projeye daha başladıklarını belirten Başkan Yanılmaz, “Şehrimize değer katacak nikah ve kongre salonu yapımına 2018 yılında başlayacağız. Daha önceki birçok çalışmamızda olduğu gibi bir kez daha ‘birlikte yönetim’ ilkemizin bir tezahürü olarak bu projeyi de hemşehrilerimizin tercihi beğenisi doğrultusunda hayata geçireceğiz. Kültür Park yerleşkesinde inşa edilecek nikâh ve kongre salonu için iki ayrı mimari proje hazırlayarak, Elazığ Belediyesi web sayfası üzerinden hemşehrilerimizin beğenisine sunduk” dedi.

ŞEHRİN YEŞİL DOKUSUNA DEĞER KATMAYA DEVAM EDİYORUZ

Mevsim koşullarıyla doğru orantılı olarak, şehrin yeşil dokusuna katkı sağlamak amacıyla çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Yanılmaz, “Kekliktepe Kavşak yanı yeşil alan, Ataşehir Mahallesi İmam Efendi Bulvarı Kavşağı, Polis Okulu yanı ve yeni açılan mahalle parklarında 106.011 adet ağaç ve çalı gurubu süs bitkisinin toprakla buluşturduklarını kaydetti.

PARKLARA VERDİĞİMİZ İSİMLER KAMUOYUNDA TAKDİRLE KARŞILANDI

2014 Yılından itibaren 96 yeni parkın şehre kazandırıldığını ve park sayısının 273’e çıkarıldığının altını çizerek, şehir merkezinde bulunan parklara, ünlü simaların adını verdiklerini belirten Başkan Yanılmaz, “Bu sayede şehre katma değeri olan ve ilimizle özdeşleşmiş kişilerin isimleri parklarda yaşatılıyor” dedi. Bu kapsamda merkezde bulunan 200 parka isim tabelaları yerleştirildiğini söyleyen Başkan Yanılmaz, Mehmet Ağar, Mehmet Necati Çetinkaya, Hikmet Behçet Susmaz, Şükrü Kacar Süleyman Selmanoğlu, Lokman Tasalı, Prof.Dr. Canan Karatay, Prof.Dr. Nuran Yazıcıoğlu gibi isimlerin yaşatılacağını belirtti.

BORÇSUZ BELEDİYEYİZ...

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nca 2017 veri hesaplarının açıklanmasının ardından 2017 yılı vergi incelemelerinde Belediyemizin 2017 yılına ilişkin herhangi bir vergi borcu bulunmadığını ifade eden Başkan Yanılmaz, “İl Defterdarlığımız da ödemelerimizi düzenli olarak yapmamız ve bu anlamda örnek teşkil etmemiz amacıyla bizleri ziyaret ederek teşekkür ettiler. Biz birlikte bir gücüz. Elazığ Belediyesi olarak bizler her zaman Elazığ'ın gelişmesi noktasında diğer kamu ve kuruluşlarıyla birlikte hareket ediyor, gücümüzü birleştiriyoruz. Elazığ’ın daha yaşanılabilir bir şehir haline gelmesi için çalışmalarımızı birlikte yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİMİZ

Elazığ Belediyesi Kültürel etkinlikler kapsamında Ocak ve Şubat aylarında konferans, panel ve şiir dinletilerinin gerçekleştiğini belirten Başkan Yanılmaz, bu kapsamda Araştırmacı-Yazar Av. Hayati İnanç, Ünlü Sunucu Bekir Develi, Radyo 7 Spikeri Mehmet Ercan, Aktivist Tuğrul Selmanoğlu ile Kerkük Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Suphi Saatçi’nin programlarının yoğun katılımla gerçekleştiğini belirtti.

GELENEKSEL KÜRSÜBAŞI PROGRAMLARI

Elazığ kültürünü ve Harput musikisini gelecek nesillere aktarmak amacıyla her hafta düzenlediğimiz ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören ‘Kürsübaşı’ etkinliklerinin, Perşembe günleri musiki severlere kapılarını açmaya devam ettiğini söyledi.

ELAZIĞ BELEDİYESİ DEDE KORKUT HİKÂYE YARIŞMASI

2018 yılını Elazığ'da kültür ve sanat yılı ilan ettiklerini ifade eden Başkan Yanılmaz, belediye bünyesinde Kültür Danışma Kurulu kurduklarını kaydetti. Elazığ Belediyesi ile Bizim Külliye Dergisi işbirliğinde uluslararası hikaye yarışması düzenleyeceklerini belirten Başkan Yanılmaz, ‘Dede Korkut Hikaye Yarışması’nın uluslararası boyutta düzenleneceğini söyledi. İki kategoride gerçekleşecek olan yarışmanın birinci kategorisi öğrencilere yönelik olacağı ve birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın, 10 öğrenciye de mansiyon ödülü verileceğini kaydetti.

40 YILIN HATIRINA ÖZEL KUTLAMA

Başkan Yanılmaz, Kültür Park Mamurat’ül Aziz Salonu’nda 14 Şubat 2018’de, ’40 Yılın Hatırına’ konseptinde evlilikte 40 yılı geride bırakan evli çiftleri ağırlayacaklarını belirterek, programda,  neredeyse bir ömrü paylaşan çiftlerin,  deneyimlerini ve anılarını paylaşarak, keyifli bir gün geçirecekler” dedi. Şehrimizde bir ilk olarak düzenlenecek bu özel organizasyonda evliliklerinde 40 yılı geride bırakan çiftleri ağırlayarak, hem onların hayatlarına tatlı ve anlamlı bir anı katmak, hem de sosyolojik anlamda gençlerimize örnek teşkil etmek istiyoruz diyerek, evlilik yolculuğunda 40 yılı geride bırakan çiftlerin organizasyona katılmak için Beyaz Masa 153 nolu telefonla irtibata geçmelerinin yeterli olacağını söyledi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Bakmadan Geçme