Başkan Yanılmaz Beyaz Tv'de

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Beyaz Tv'nin canlı yayın konuğu oldu.

Beyaz Tv de “Tahir Sarıkaya’nın sunduğu “Uyan Türkiyem” adlı programının canlı yayın konuğu olan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, şehirde yapılan hizmetleri anlatarak izleyenleri Elazığ’a davet etti.

 

İlk olarak Harput Kalesi’nin tarihini anlatan Başkan Yanılmaz, şunları ifade etti. “Hemen arkamızda Harput Kalesi’ni görüyorsunuz. Diğer bir ismi ile “Süt Kalesi” denir. Bu kale yapıldığında su bulunmadığından dolayı suyun yerine harcına süt konulduğu için “Süt Kalesi” diye de adlandırılır. O dönemlerde bu bölge hayvancılık merkezi halen daha hayvancılıkta Elâzığ Türkiye'nin sayılı illeri arasındadır. Dolayısıyla kale bölgeye değer katan bir simge olarak durur. Görülecek, gezilecek, incelenecek çok önemli bir imge olarak duruyor. Esasında Türkiye'de ve Dünya’da arkeolojik araştırma yapmak isteyenler, sosyolojik araştırma yapmak isteyenler, geçmişi araştırıp gelecekle ilgili fikirlerini, görüşlerini belirtmek isteyenler için Harput bulunmaz bir yerdir.”

 

“ONLARIN YÜZÜNÜN TEBESSÜM ETMESİ BİR DÜNYAYA BEDELDİR”

“2014 yılında göreve geldiğimizde hızlıca tamamladığımız projelerimizden biri Kültür Park’tır. 180 bin metrekare büyüklüğünde içinde spor tesisleri, halı saha, basket sahaları, voleybol, tenis sahaları, restoranları, Türk mutfağı ve dünya mutfağı bulunuyor.

 

“154 ÇEŞİT YÖRESEL YEMEĞİMİZ VAR”

 

Türk mutfağında Elâzığımızın güzel yöresel yemeklerinden bulmak mümkün. 154 çeşit yöresel yemeğimiz var dolayısıyla Gaziantep'ten sonra Türkiye'de gastronomi de ikinci sırada olan bir iliz ve yemeklerimiz de meşhur. Dolayısıyla bizi izleyen bütün izleyicileri Elâzığ’a o güzelim yöresel yemekleri tatmaya davet ediyorum. Kültür Park'ta bir şey daha var. Down sendromlu çocuklarımıza açmış olduğunuz bir kafe var. Down sendromlu çocuklarınız oraya geliyorlar kendi çayını kendi yemeklerini yapıyorlar orada bütünüyle birlikte yaşamın keyfini çıkarıyorlar. Onların yüzünün tebessüm etmesi bir dünyaya bedeldir.

 

ELAZIĞ’A İKİ MESİRE ALANI

 

“Şehit Polis Fethi Sekin Mesire Alanı, 160 bin metrekare büyüklüğünde ormanlık bir alan. Biz o alanı yeniden düzenledik yeniden şekillendirdik. Düzgün bir hal alsın diye 3.500 kamyon hafriyat taşıdık. Barbekü, oturma grupları, yine spor tesisleri, dinlenme alanları ile 24 saat geçirilebilecek çok önemli bir mesire alanı. Ramazan ayında özellikle iftar ve sahur saatlerinde orada boş yer bulmak mümkün değil. Ona eş olarak yine 1 milyon beşyüz kırk bin metrekare Cip Barajı Mesire Alanı’nı bitirdik. Onu da bu yıl hizmete sunduk. Orası da yine bir piknik alanı masalarıyla, piknik alanlarıyla, yeme içme alanlarıyla, seyir terasları ile tam bir dinlenme yeri olarak hemşerilerimize ve bizi izleyenlere hizmet verecek bir alan.”

ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETİMİ VE ELEKTRİKLİ OTOBÜS

“Bizim ilk olarak yaptığımız en önemli çalışmalardan biri de çöpten elektrik enerjisi üretecek tesisi kurmaktı. Aralık 2015 tarihi itibariyle kurduk ve günde 10.000 konuta yetecek elektrik enerjisi üretiyoruz. Bu yılın Nisan ayında ise dünyada ilk defa Elâzığ’da kullanılacak olan 18 metre uzunluğunda körüklü, bataryalı her türlü konfora sahip elektrikli otobüsleri Elâzığımızda kullanmaya başlayacağız. Bununla birlikte yapmış olduğumuz hayvan hastanemize değinmeden geçemeyeceğim. 30 dönüm arazi üzerine 5 bin metrekarelik bir kapalı alanda poliklinik, ameliyathane, yoğun bakım, röntgen cihazı, ultrason cihazı olan tam teşekküllü bir hayvan hastanesini kurduk. Orada ameliyat yapıyoruz her türlü hizmetleri veriyoruz. Ben şu anda ekranları başında bizi izleyen bütün izleyicilerimizi Elazığ’a davet ediyorum. Elazığ'ın doğasını, tarihi kimliğini, sanat eserlerini, kültürünü tanımak yaşamak ve yemeklerinden tatmak için Elazığ'a davet ediyorum.”

Bakmadan Geçme