Başkan Küçükşahin Mahalle Ziyaretlerine Devam Ediyor

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Mahalle ziyaretlerinde mahallenin sorunları hakkında bilgi alan Küçükşahin, Atalar, İlyas, Bentbaşı, Koyunoğlu, Çukurdere, Salköprü ve Seyran Mahalle

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Mahalle ziyaretlerinde mahallenin sorunları hakkında bilgi alan Küçükşahin, Atalar, İlyas, Bentbaşı, Koyunoğlu, Çukurdere, Salköprü ve Seyran Mahalle Muhtarlarını ziyaret etti. Yeşilyurt CHP İlçe Teşkilatı olarak 31 Ocak 2017 günü üç mahalle muhtarını, 01 Şubat 2017 günü dört mahalle muhtarını ziyaret ettik. Muhtarlar ve vatandaşlarla sohbet ettik, mahallenin sorunlarını dinledik. Mahalle muhtarlarımız, kültürümüz gereği her şeyi istemekten ziyade yapılan küçük şeylerden memnun olma anlayışı içerisindeler. Ancak mahalle sakinleri, muhtarları sıkıştırıyor, muhtarlar da hizmet vermesi gereken ilgili makamları sıkıştırmaya çalışıyorlar. Aslında muhtarların isyan noktasına gelen söylem ve talepleri vatandaşların söylem ve taleplerini yansıtmaktadır. Bununla birlikte muhtarlar hakkında edindiğim intiba; kendi aralarında hizmet koparma yarışı içerisinde olduklarıdır. 31 Ocak ve 01 Şubat günleri ziyaret ettiğimiz mahallelerin bir numaralı sorunları şunlardır: Atalar Mahallesi için içme suyu,   İlyas Mahallesi için içme suyu,   Bentbaşı Mahallesi için içme suyu, Koyunoğlu Mahallesi için içme suyu ve yollar, Salköprü Mahallesi için çocuk parkı ve çevre düzenlemesi, Seyran Mahallesi için imar durumudur. Muhtarların ve vatandaşların şikâyetlerine konu olan sorunlar ve düşünceler aşağıya mahalle mahalle çıkarılmıştır.

  1. Atalar Mahallesi muhtarı İmam Yılmaz (31 Ocak 2017):
- Atalar yazlık gibi kullanılıyor, nüfusu yaklaşık 300 kişi. - Seyituşağı-Atalar yolu otoban gibi yapıldı. Asfaltının da dökülmesini bekliyoruz. O da yapılırsa güzel bir hizmet verilmiş olacak. - İçme suyu için üç yere sondaj vuruldu ancak su bulunamadı. Dolayısıyla içme suyu sıkıntımız devam ediyor. - Kanalizasyon ihtiyacımız var. - Muhtarlık binası istiyoruz.
  1. İlyas Mahallesi muhtarı Süleyman Aksu ve Bentbaşı Mahallesi muhtarı Bilal Şahin (31 Ocak 2017):
  - Bu iki mahalle aynı konulardan şikâyetçiler. Bu nedenle sorunlarını ortak olarak ifade ettiler. - İlyas Mahallesinin nüfusu 4.000, Bentbaşı Mahallesinin nüfusu 3.000 civarında. -  İçme suyu sıkıntısı aşırı derecede var. Dördüncü katlara çıkmıyor. Bununla birlikte suya zam geldi. Şu an tonu 5,70 TL, belirli bir tondan sonra ton fiyatı 6,30 TL oluyor. Bunun karşılığı olarak su içemiyoruz. - MASKİ Müdürü, geçen yaz 2050’ye kadar su sıkıntımız yok demişti. Oysa şimdi abdestsiz dolaşıyoruz. - Tedaş ile ilgili sorunlarımız var. Dört adet sokağın aydınlatması hiç yok. Müracaatlarımıza cevap bile vermiyorlar. Ayrıca Tedaş çok hantal çalışıyor. - Fahri Kayahan Caddesinde bir daire 300.000 TL, burada 150.000 TL. bile değil. Fahri Kayahan da 7-8 kat müsaadesi veriyorlar, burada 3-4 kata müsaade veriyorlar. - Yağmur sularını tabandan tahliye edebilmek için boru döşediler, ancak suyu borulara taşıyacak ızgaralı çukurları henüz yapılmadı. - Yolarımız çok kötü, acilen asfalta ihtiyaç var.        
  1. Koyunoğlu Mahallesi muhtarı Kazım Zengin (01 Şubat 2017):
  - Nüfus 11.00 civarında. - Koyunoğlu, Malatya’nın ilk kurulan mahallelerinden birisidir. Belki de bu yüzden plansız bir kentleşme var. - Şehir içinde olmamıza rağmen yollarımız köy yolu gibi, bununla birlikte alt yapımız yeterli değil. - İçme suyu sorunumuz var. Sularımız çok pahalı. Türkiye’nin en pahalı suyunu içiyoruz. - Tedaş’tan memnun değiliz. Havai hatlar yer altına alınmadı. - Mahallemizde uyuşturucu ve bali kullananların sayısı oldukça arttı. - Genel anlamda Bostanbaşı, Yakınca, Tecde bölgelerinde binlerce ağaç kesildiği için Malatya toz içinde kaldı. - Başta Malatya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediye çalışanlarının yüzde 90’ı yabancı, buna karşılık Malatyalılar boşta geziyor.
  1. Salköprü Mahallesi muhtarı Mehmet Dönmez (01 Şubat 2017):
- Nüfus 5.000 civarında. - Salköprü Mahallesi Boztepe Caddesi otopark gibi oldu. Vatandaş aracını bu cadde üzerine park edip çarşıdaki işlerini hallediyor. Bu caddenin giriş ve çıkışları ile çevre yoldan bağlantı yollarının açılarak daha işlek hale getirilmesini talep ediyoruz. - Mahallede hiç çocuk parkı yoktur. Çocuk parkına ihtiyacımız var. - Mahallemizin çevre düzenlemesine ihtiyacı var. - Çarşıya Salköprü kadar yakın bir cadde üzerinde dükkân kiraları 50 bin lira, burada dükkânları depo olarak dahi tutmuyorlar. - Su ve kanalizasyon sorunumuz yoktur. - Tedaş’tan memnun değiliz. Havai hatlar toprak altına alınmadı, sokak lambaları yanmıyor. Bu konularla ilgili olarak geçenlerde ilgililerle görüştük. Yapacaklarına söz verdiler. - Gençlerimiz işsiz durumda.
  1. Çukurdere Mahallesi muhtarı Ömer Gönültaş (01 Şubat 2017):
    - Nüfus 11.000 civarındadır. - İçme suyu ve kanalizasyon sorunumuz yoktur. - Tedaş, elektrik kablolarını yer alma çalışmalarına başladı.
  1. Seyran Mahallesi muhtarı Zihni Dönmez (01 Şubat 2017):
  - Nüfus 15.000 civarında. - Bir numaralı sorunumuz imar konusudur. Şuu yanlış yapılmış. Bu konuda çok perişanız. - Mahallemizde Esenlik’in yaptığı evler 15 kat, diğer yerler 3-4 kat müsaadeli. Dolayısıyla müteahhitler için cazibe yaratmıyor. Bizim teklifimiz bir ek kat daha verilmesidir. - Mahallemizin alt yapısı yenileniyor. - Dört adat parkımız var. Bir adet kapalı pazar yeri yapılacak. - Mahallemizin yüzde 80’i şehir suyu içiyor. Bununla birlikte içme suyumuz sorunlu, artezyen suyu karıştırıyorlar, bu nedenle içemiyoruz. - Genel anlamda kanalizasyon sorunumuz yok, ancak kanalizasyon boruları gelişi güzel inşa edildi. Bir kısmı toprağın 15-20 santimetre altında olan kısımları var. Bu nedenle bazı kesimlerde çok koku yapıyor. -  Mahallemizde 28 kapı Suriyeli var. Yoksulluktan kaynaklanan hırsızlık olayları oluyor. Buna sosyal bir olay ve sosyal bir sıkıntı olarak bakıyoruz. - Muhtarla birlikte bulunan vatandaşlar, Mahallenin Muhtar Evini yaptıran hayırsever Şah İsmail Uçar’ın isminin yaptırdığı muhtar evine veya muhtar evinin içinde bulunduğu parka verilmesini talep ettiler.

Bakmadan Geçme