Başkan Dağ Özal Ve Hamido İçin Ölüm Yıldönümünden Bir Mesaj Yayınladı

Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ

Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Malatya'nın Yetiştirdiği Değerli Büyük Devlet Adamlarından 8’nci Cumhurbaşkanımız Merhum Turgut Özal Ve Yine Malaryamızın Değerlerinden Malatya Belediyesi Eski Başkanlarından Ve Milletvekillerinden Merhum Hamit Fendoğlu'nun ölüm yıldönümü nedeniyle  bir  mesajı Yayımladı.

Başkan Zeki Dağ mesajında, "Malatya’mızın yetiştirdiği değerlerinden ve yine Ülkemiz için memleketimiz için önemli işler yapmış değerli siyaset ve devlet adamlarından 8’nci Cumhurbaşkanımız rahmetli Turgut Özal'ın vefatının 31’inci yıl dönümünde, Malatya Belediyesi eski Başkanlarından Hamid Fendoğlu'nun da 46’ncı ölüm yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” dedi. 

Büyük Devlet Adamı 8’nci Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı Türk Milleti her zaman saygıyla ve minnetle yad edecektir diyen Başkan Dağ, “ Demokratikleşme ve kalkınma sürecimizde Türkiye'nin kabuğunu kırmasının önünü açan merhum Özal’ın, dönemin zor şartlarında yaptıklarının kıymeti bugün çok daha net bir şekilde anlaşılmaktadır. Ülkemizin gelişmesinde, kalkınmasında, geleceğini şekillendiren atılımlarında öncü rol oynayan, çalışkanlığıyla duruşuyla şahsiyetiyle milletimizin gönlünde sarsılmaz bir yere sahip olan 8'inci Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ı vefatının yıl dönümünde rahmetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.
Efsane Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu şahadetinin 46. yılında rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Başkan Dağ, “Yiğitliğiyle milletimizin gönlünde her zaman önemli yeri olan ve 17 Nisan 1978 yılında evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonrasında gelini ve iki torunuyla hayatını kaybeden Hamido lakaplı siyasetçi Hacı Hamit Fendoğlu, dönemin zor ve çetin şartlarına rağmen gece gündüz demeden Memleketi ve Malatya için çalışmış, hiçbir tehdide boyun eğmemiş, kimseden korkmadan doğru bildiği yolda yürüyen cesaretli bir siyasetçi ve devlet adamıydı. Merhum Fendoğlu, ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyenlere, demokrasiyi hiçe sayanlara karşı cesur duruşuyla daima minnetle anılacaktır. Bu düşüncelerle, efsane Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu ve hayatını kaybeden yakınlarını rahmetle anıyor, ailesine tekrardan taziyelerimi sunuyorum” dedi.

Bakmadan Geçme