Basın Bayramınız Kutlu Olsun

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın

 “Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, basın ahlakı içinde ve tarafsız bir anlayışla çalışmalarını yürüten basın çalışanlarımızın basın bayramını kutluyorum.”

 

Basın ebetteki demokratik toplumların en önemli güvencelerinden ve haber kaynaklarından biridir. Bunun en güzel örneğini yakın zamanda 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında gördük ve yaşadık. Demokrasiden, vatanından, bayrağından ve ezanından yana tavır alan basınımız bu ülkeyi karanlığa götürecek hain kalkışmanın karşısında yer almış, canı pahasına yaptığı yayın ve haber paylaşımları ile darbe girişiminin bastırılmasında en önemli etkenlerden biri olmuştur.

 

Basınımızın bu kararlı ve ilkeli duruşu Cumhuriyet şehri Sivas'ımızda da kendini göstermiş ve meydanlarda sadece haber amaçlı değil, darbeye karşı oldukları içinde yerlerini almışlar, demokrasi nöbetlerimize katılmışlar, mesai saatleri dışında vatandaşlık görevlerini de yerini getirmişlerdir.

 

Normal zamanlarında da Mesai kavramı gözetmeksizin, günün her saatinde fedakârca çalışan emekçi arkadaşlarımızın, şehrimize ve bizlere katkı sunan haber, yorum ve fikirleri bize ışık olmaktadır, yapıcı ve kırıcı olmayan eleştirilerini de bu görev yolculuğumuzda kıymetli görüyoruz. “Amaçları sadece karalama kampanyası olan, merdiven altı ve şahsi çıkarları uğruna habercilik yapıyoruz sananlara da bu özel günde ayrıca değinmek istemiyorum, güneş balçıkla sıvanmaz, halkın gözü terazidir, diyorum”

 

“Sivas’ımız için hayata geçirdiğimiz tüm proje ve faaliyetlerimizde bizlerle birlikte hareket eden basınımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimizin hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz değerli basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diler, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı tebrik ederim.” dedi.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme