Başarılı Haber Spikeri Salih Nayman Gençlerle Buluştu

Elazığlılarla buluşan başarılı haber spikeri Salih Nayman

Elazığlılarla buluşan başarılı haber spikeri Salih Nayman, gençlere geleceklerine yön verirken kullanabilecekleri altın değerinde paylaşımlarda bulundu. Nayman, “Eğer yaptığınız işi pazarlayamazsanız, yaptığınız işin kıymeti gerçek değeri kadar olmaz” dedi.

Elazığ Belediyesi ve İl Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen ve haber spikeri Salih Nayman’ın konuşmacı olarak katıldığı Beden Dili, Topluluk Önünde Konuşma, Doğru Türkçe ve Etkili Konuşma ana başlıkları altındaki eğitim programı yoğun bir katılımla gerçekleşti. İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ve Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan’ın da katıldığı eğitim semineri, Mesleki ve Teknik Eğitimler Derneği’nden Mustafa Kemerli’nin sunumuyla başladı.

Doğru ve etkili iletişim alanında katılımcılara özgüvenlerini artıracak önerilerde bulunan Salih Nayman, dilin etkili kullanımının çok önemli olduğunu, ancak dil kadar beden dilinin de doğru ve etkin kullanımının önemine vurgu yaptı. Nayman, “Okul hayatınızda, iş hayatınızda çok başarılı olabilirsiniz. Ancak donanımınızı dışarıya aktaramazsanız, etkili bir şekilde sunamazsanız, ya da doğru şekilde pazarlayamazsanız, yaptığınız şeyin kıymeti de yaptığınız kadar olmuyor. Dolayısıyla yaptığınız şey kıymetli görünmüş olmuyor. Yaptığınız işi doğru şekilde pazarlayabilirseniz başarılı olursunuz. Bu da tamamen iletişim becerisidir. Bu noktada başarılı olanlar kendi alanlarında hızlı ilerlerler.” diye konuştu.

 

Başarıya giden yolun üç temel ögesi olduğunu belirten Nayman, birincisinin kişinin konuştuğunu net bir şekilde anlatabilmesi, ikincisinin daha doğru bir Türkçeyle anlatması ve üçüncüsünün de istediğini tam olarak en etkili şekilde anlatabilmesinden geçtiğini kaydetti.

Gençlerin büyük bir dikkat ve ilgiyle takip ettiği seminer sonunda katılımcılara “Beden Dili, Topluluk Önünde Konuşma, Doğru Türkçe ve Etkili Konuşma” alanlarında sertifika verildi.

 

 

Bakmadan Geçme