Barguzu Ortaokulu Farkındalık Yarattı

Barguzu Ortaokulu Farkındalık Yarattı

7.Malatya Uluslararası Film Festivali için Malatya’ya gelen Hababam Sınıfı oyuncuları Barguzu Ortaokulun’da düzenlenen etkinliğe katıldı.
Sosyal ve Kültürel anlamda büyük başarılara imza atan ve Eğitimdeki  kalitesiyle de sık sık gündeme gelen Barguzu Ortaokulu idareci ve Öğretmenleri tarafından düzenlenen  program yine farkındalık yarattı. 7.Malatya Uluslararası Film Festivali için Malatya’ya gelen Hababam Sınıfı oyuncuları Barguzu Ortaokulun’da düzenlenen etkinliğe katıldı.


Barguzu Ortaokulu   Toplantı Salonunda tertip edilen ve sunumu Türkçe Öğretmeni Arzu Özdemir tarafından yapılan  programa , Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Türk Sinema tarihinin en önemli yapıtlarından olan Hababam Sınıfında rol alan oyunculardan Dilaver Gür,Ahmet Arıman,Ergun Sözen,Teoman Ayık,Bimyad Genel Başkanı Selim Apohan,Abyb Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt,Okul Aile birliği Başkanı Berrak Titiz,Okul Aile birliği üyeleri,İdareci ve Öğretmenler ile öğrenciler katıldı.
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği  söyleşi programında bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,’’ Türk Sinema tarihinin en önemli yapıtlarından olan Hababam Sınıfında rol alan oyuncuları Malatya’da ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi. Hababam Sınıfı filmlerinin sadece Türkiye’de değil dünya genelinde de yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Polat, “Bir nesil Hababam Sınıfı ile büyüdü, bir yandan eğlendirirken diğer taraftan öğreten bir yapıya sahip Hababam Sınıfı, çok önemli bir sinema çalışmasıdır ‘’diye belirtti. Başkan Polat Sanatsal etkinliklerin  toplumun gelişmesi, kalkınması ve büyümesine ciddi katkılar sunduğuna dikkat çekti.
Barguzu Ortaokulu Müdürü A.Vahap Arslan, Eğitim ve sanatsal faaliyetlerin artması noktasında önemli hizmetlerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a günün anısına duvar saati takdim etti. Düzenlenen programda Hababam  sınıfında rol alan oyunculara, Bimyad Genel Başkanı Selim Apohan ve Abyb Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt’a da plaket taktim edildi.
Salondaki toplantının ardından ,Hababam sınıfı oyuncuları sınıfları tek tek gezerek öğrencilerin heyecanına ortak oldular. Son olarak Okul Bahçesinde toplanan öğrencilerin gösterdiği sevgi seli ve coşkuları görülmeye değerdi.


HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Bakmadan Geçme