Balık sezonu başladı!

Diyetisyen Dilara Yıldız,

Diyetisyen Dilara Yıldız, balık sezonunun başladığına dikkat çekerek, “Sağlığımız için haftada en az 1-2 kere balık tüketmeye özen gösterelim.” Dedi.Balığın içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini vurgulayan Yıldız, kalp damar sağlığından şikayatçi olanlara balığın  omega-3 kaynağı oldugunu hafızayı da yükselttiğini belirtti.

Yıldız; “Balık, iki üç günde bir soframızda yer almalıdır.  kemikler için yararlıdır. Sindirimi kolaydır. Protein kaynağıdır. Kalsiyum, demir, magnezyum, D vitamini içerir ve dolayısıyla sağlıklı kilo vermek için de etkilidir.” İfadelerini kullandı.

B1, B2, B3, B12 gibi B grubu vitaminlerin zengin olması nedeniyle balığın sinir sistemine de çok iyi geldiğini söyleyen Yıldız şöyle devam etti: “Hafızayı kuvvetlendirir ve konsantrasyonu yükseltir. Alzheimer hastalığına karşı koruyucu olduğuna, beyin fonksiyonlarını kuvvetlendirdiğine dair araştırmalar mevcuttur. Sağlıklı, canlı, dökülmeyen saçlarınız olsun istiyorsanız mutlaka balık tüketmelisiniz. D vitamini kaynağı bir besin olduğundan, kalsiyum ve fosfor içermesi bakımından özellikle menopoz dönemindeki kadınlar için kemik erimesine karşı harika bir besindir. Uskumru, somon, alabalık, ton balığı, hamsi olarak tercih edebilirsiniz. Balığı pişirme yöntemleri önemlidir. Izgara, buğulama veya fırında pişirmeniz çok daha olumlu olacaktır. Balıkla beraber havuç, yeşil yapraklı sebzeler beraber pişirilebilir. Ve balığın yanında bol limonlu yeşillik salatası tüketebilirsiniz.”

 

Bakmadan Geçme