Bakan Tüfenkci'nin 15 Temmuz Mesajı

15 Temmuz'un 1. yıldönümü çok önemlidir.

Bugün 15 Temmuz programları yapabiliyorsak, bunu şehitlerimize, gazilerimize ve o gece vatanı için sokaklarda tanklara göğsünü siper eden milyonlarca vatan sevdalısına borçluyuz. O gece Kahraman milletimiz Başkumandanının arkasında dimdik durdu ve canı pahasına, kanı pahasına, evlatlarını feda ederek, göğsünü siper ederek, vatanını, bağımsızlığını hainlerin elinden çekip aldı.

15 Temmuz milletimizin kıyama durduğu gündür. Kıyama durmak ne demek, dünyaya gösterdiği gündür. Biz vatanı kutsal biliriz, bizim için bayrağımız kutsaldır. O hainler, Bu milletin, böyle tereddütsüz koşacağını şehadete milyonların talip olacağını hesab edememişlerdi. Biz şehit olmayı, şehitlik mertebesini bilen, vatanı için canını hiçe sayan bir milletin evlatlarıyız ve böyle bir milletin evladı olmakla iftihar ediyoruz. Bu toprakların her bir avucu bizim kanımızla yoğruldu. Biz bugünümüzü şehitlerimize, gazilerimize borçluyuz. Vatan bize emanettir.

O gece sen ben demeden, hiçbir siyasi aidiyete bakmaksızın, vatanı için canını hiçe sayan, kahraman milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.

O gece tüm tehditlere rağmen milletinin başında dimdik duran, milletin cesaretini kamçılayan Başkumandanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a milletimiz adına şükranlarımı arz ediyorum.

O geceyi büyük bir başarıyla yöneten, canı pahasına Ankara’ya gelerek kriz yönetiminin başına geçen Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a şükranlarımı arz ediyorum.

Bombalara kahramanca göğüs geren Gazi Meclisimizde bulunan tüm milletvekili arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Kahraman polislerimize, kendilerine silah çeviren arkadaşlarına göğsünü siper eden kahraman askerlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Vatan davasıyla yayın yapan medya kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum.

O gece milletin evlatları kahramanlıkta birbiriyle yarıştı. Bir geceye sığan yüzlerce kahramanlık hikâyesi var.

FETÖ mensupları da o gece ne kadar zelil, ne kadar hain, ne kadar alçak olduklarını gösterdiler. Bir avuç densiz FETÖ mensubu aklını kiraya vermiş militan bu milletin nasıl bir millet olduğunu unutmuştu. Unutmasalardı bu ihaneti yapamazlardı. Onların gözleri mühürlenmişti göremediler, kulakları mühürlenmişti, kalpleri mühürlenmiş hissetmezler.

Vatanını sevmeyen, milletini tanımayan o ruhsuz teröristler, hala arsızca inkâr etmeye, ülkemizi bütün dünyada zor duruma düşürmek için çalışmaya devam ediyorlar. Milletimizin bu terör örgütüne ve mensuplarına tahammülü kalmamıştır. FETÖ terör örgütünü yok etmek, 15 Temmuz şehitlerimize ve bu vatana olan borcumuzdur. Allah’ın izniyle tüm FETÖ’cü teröristlerin de, PKK’nın da, milletimize vatanımıza kast eden, göz diken teröristlerin hepsinin canına okuyacağız.

Kimse ülkemize göz dikmesin, kimse bu ülke üzerinde hesaplar yapmaya kalkmasın. Bu vatan bizim, bu topraklar bizim anayurdumuz, baba ocağımız. Biz şehit evladıyız, kimseye bir avuç toprağımızı yar etmeyiz. Vatan için can feda etmeyi, şehid olmayı biz çok iyi biliriz.

Kimse bu millete ayrılık tohumları dikme hevesinde olmasın. Kimse bizi birbirimize düşürmeye çalışmasın, biz birbirini seven ve vatanına çok bağlı bir milletiz. Bizim kendi içimizde birbirimize yaptığımız eleştiriler, hep daha iyiye, daha güzele ulaşmak içindir.

Biz tarih boyunca özgür yaşamış bir milletiz. Bütün dünya bilsin ki, bizim elimizden vatanı almak mümkün değil. Ölürüz ama yine de vatanımızı kimseye vermeyiz, bağımsızlığımızdan vazgeçmeyiz.

O gece sokaklardaki milyonlar şehadete koştu. 15 Temmuz gecesi hiç tereddüt etmeden Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara çıkan aziz milletimize, kahraman vatandaşlarımıza minnet ve şükran duygularımızı anlatmaya hiçbir söz kâfi gelmiyor.

Şehitlik şahitliktir, O gece şehitlerimiz vatanı kurtarmaya, milletimizin vatan sevdasına şahit oldular. Allah milletimize bir daha böyle bir gece yaşatmasın.

Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü’nü tebrik ediyor, tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla yâd ediyor,  aziz milletimizin önünde hürmetle eğiliyorum.

 

Bülent Tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme