Bakan Tüfenkci, Malatya ilçe muhtarları ile bir araya geldi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya İlçeleri Muhtarlarını kabul etti.

Bakanlık Toplantı Salonu’ndaki kabulde ilçelere yapılan yatırımlar, yeni projeler konuşuldu, muhtarların talepleri gündeme geldi. 

Talepleri dinleyen Bakan Tüfenkci, Malatya’nın sulama ihtiyacına dikkat çekti, sulama konusunda yapılan çalışmaları anlattı. Sulama projelerinde kapalı sisteme geçilmesi gerektiğini belirten Bakan Tüfenkci, “Malatya iki yıldır çok susuz bir dönem geçiriyor. Bizler eğer kapalı sisteme geçersek klasik sulama metotlarına oranla yaklaşık yüzde 30 tasarruf sağlayabiliriz böylece ilçelerimizin su ihtiyacını da büyük oranda çözmüş oluruz” dedi. 

Bakan Tüfenkci’nin muhtarlar buluşmasında Battalgazi İlçesi’ne yapılacak Şilan Barajı da gündeme geldi. 

Baraj yapımı için ölçüm çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bakan Tüfenkci, konunun takipçisi olduğunu belirtti. 

Battalgazi dere Islahı, 300 yataklı hastane projesi, Arapgir İlçesi’nin Aile Yaşam Merkezi talebi de konuşulan diğer başlıklar arasındaydı. 

Tüfenkci, toplantıda Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürü İlker Arslan’ı telefonla arayarak Battalgazi dere ıslahına ilişkin bilgi aldı, dere ıslahı konusunda istimlak çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Bakan Tüfenkci muhtarlar aracılığıyla tütün üreticilerini sevindirecek haberi de paylaştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen Torba Tasarı’da kıyılmış tütün ile ilgili bazı maddelere tütün üreticileri karşı çıkmıştı. 

Bakan Tüfenkci, tütün üreticilerinden gelen bu talebi Maliye Bakanı Naci Ağbal’a ilettiklerini ve komisyonda bu maddelerle ilgili revizyona gidildiğini anlattı. Tüfenkci,   “Sarmalık tütün üreticilerimiz için var olan düzenleme aynen devam edecek, tasarıyla herhangi bir değişiklik yapmayacağız. Bizim amacımız sadece terörün de finansmanında kullanılan kaçak tütünün önüne geçmek” dedi. 

Toplantıya muhtar heyeti ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Murat Nalçacı katıldı. Toplantının sonunda BakanTüfenkci, muhtarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakmadan Geçme