Bakan Tüfenkci Esnaflar Oda Başkanlarıyla

Bakan Tüfenkci: Moody's İstemeye İstemeye Türkiye'nin Büyümesini Yukarı Doğru Revize Etmek Zorunda Kaldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya’da Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanlarıyla bir araya geldi. Esnafın ihtiyaç ve taleplerini dinleyen Bakan Tüfenkci, esnafa yönelik desteklere değindi, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’sin Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltmesine ilişkin konuştu.

“ESNAFIMIZI EZİCİ ZİNCİR MAĞAZALARIN REKABETİNDEN KORUMAK İSTİYORUZ”

Esnafların Türk ekonomisinin omurgası olduğunu vurgulayan Bakan Tüfenkci, kendilerinin de esnafları büyütmek, geliştirmek ve değişen ekonomik şartlara uyumlu hale getirme noktasında gayret gösterdiklerini ifade etti.

 Bakan Tüfenkci, "Özellikle esnafımızı ekonomik anlamda ezici zincir mağazaların rekabetinden korumak istiyoruz. Esnafımızın gelişerek önce tüccar, sanayici, ihracatçı olmasını istiyoruz. Olduğu yerde kalmasını istemiyoruz. Bunun için gerek ilimizde gerekse Türkiye'de projeler üretiyoruz, destekler veriyoruz” dedi.

FETÖ'nün hain darbe girişiminden sonra bu destekleri daha genişlettiklerini vurgulayan Bakan Tüfenkci, esnafların hem o gün ki duruşu hem de ekonomik konjektörden etkilenmemesi için faizsiz krediler verdiklerini hatırlattı.

Yapılan tüm projeleri, destekleri esnaflara yapılan görüşmeler ve istekler sonucu hayata geçirdiklerini anlatan Bakan Tüfenkci, her zaman üreticilerin yanında olacaklarını söyledi.

Tüfenkci, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı'nı tebrik ederek Türkiye'nin istiklal ve istikbaline karşı bir saldırı olduğu zaman her zaman dimdik ayakta durduğunu vurguladı.

Bunun en son örneğinin 15 Temmuz'da yaşandığını anımsatan Bakan Tüfenkci, "Bu ülkenin birliğine, dirliğine göz diken hainlere karşı da başta esnaflarımız olmak üzere bütün millet topyekûn ayakta kalmış ve onlara gerekli mücadeleyi yaparak o darbe girişimini de Allah'ın izniyle akamete uğratmıştır." diye konuştu.

Darbe girişimin başarısız olmasının ardından hem Türkiye'de hem de dünyadan ülkeye ekonomik terör uygulanmaya başladığını aktaran Tüfenkci, hükümetin almış olduğu tedbirlerle bunu engellediklerini söyledi.

Bakan Tüfenkci, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in "Küresel Makro Ekonomik Görünüm" raporunda Türkiye'nin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,6’dan 3,7 seviyesine yükseltmesini de değerlendirdi. Bakan Tüfenkci şöyle konuştu:

"Hepiniz gördünüz gerçi çok itibar etmiyoruz, almış oldukları kararları doğrusu objektif görmüyoruz ama Moody's bile istemeye istemeye Türkiye'nin büyümesini yukarı doğru revize etmek zorunda kaldı. O revizenin üzerinde Türkiye Allah'ın izniyle büyüyecek. Göreceksiniz, ikinci çeyrek rakamları kısa zamanda açıklanacak 2017'ye yüzde 5 büyümeyle Türkiye girdi, ikinci çeyrekte bunun üzerinde bir büyüme, üçüncü çeyrekte yüzde 7'nin üzerinde büyümeyi sağlamış olacak. Netice itibariyle orta vadeli programda açıkladığımız yüzde 4,4'ün üzerinde, yüzde 5'inde üzerinde Allah'ın izniyle 2017'de bir büyümeyi Türkiye yakalamış olacak."  

 “NE SİLAHLA NE EKONOMİYLE BOYUN EĞDİREBİLİRLER”

DEAŞ, PKK, FETÖ, DHKP-C ve diğer terör örgütleriyle mücadelenin sürdüğünü ifade eden Bakan Tüfenkci, bunların her birinin farklı noktalardan Türkiye'yi ve siyasetini itibarsızlaştırmaya yönelik saldırılar yaptıklarını kaydetti.

Tüfenkci, sözü Almanya’nın Türkiye’ye karşı tutumuna getirdi ve şöyle konuştu:

"İşte bakın Almanya dahi Türkiye'nin haklı talepleri veya baş edemeyince ekonomik anlamda tehditler etmeye, şantajlar yapmaya çalışıyor. Oysa bu millet silahla boyun eğmiyorsa ekonomiyle hiç eğmez. Çalışırız, gayret ederiz. Avrupa olmazsa Afrika deriz. Afrika olmazsa Amerika, orası olmazsa Asya deriz ve biz mücadelemizi her ortamda veririz. Çünkü bizim geçmiş bir medeniyetimiz, güç almış olduğumuz bir tarihimiz var.”

 MALATYA ŞEHİTLİĞİ’NE ZİYARET

Bakan Tüfenkci, oda başkanlarıyla buluşmasının ardından eşi Esra Tüfenkci ile beraber Şehir Mezarlığı'nda bulunan şehit mezarlarını ziyaret etti.

Şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakan Tüfenkci çifti şehit yakınlarıyla tek tek ilgilendi, mezarların başında dua etti.

 Mezarlık ziyaretlerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Tüfenkci, şehitlerin vatan için döktüğü kanların karşılıksız kalmadığını belirtti,  terörle mücadelenin her alanda sürdüğünü vurguladı.

Bakan Tüfenkci:  "Özellikle Cenab-ı Allah'ın öbür dünyada şefaatlerinden yararlandırmasını diliyoruz. Şehitlerimizin yakınları bizlere emanet.  Bu millette, devlete emanet. Devletimizde, hükümetimiz de son dönemlerde almış olduğu kararlarla gerçekten şehitlerimizin yakınlarına yakışan şekilde sahip çıkıyor, bundan sonra da sahip çıkacağız."

Terörle mücadelede son dönemlerde büyük başarılara imza atıldığına dikkat çeken Bakan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Daha terör eylemleri başlamadan yakalamaları arttırdık. İnlerine girdik, girmeye devam ediyoruz. Gidemediğimiz veya mücadele edemediğimiz hiç bir nokta yok. Bu mücadeleyi daha da hızlandırarak, etkin şekilde kullanarak devam edeceğiz. Biliyoruz ki bu ülkede yaşamanın bir bedeli var, bu ülke ucuz bir ülke değil. Bütün şer güçlerin bu ülke üzerinde hesapları var. Bu hesapları da bozmak adına gerek güvenlik güçlerimiz gerek Cenab-ı Allah'ın yardımıyla milletimiz gereken cevabı veriyor. Biz kardeşliğimizi pekiştirdiğimiz, birbirimize sahip çıktığımız sürece, ülkede barışı ve huzuru hakim kıldığımız sürece güvenliği sağladığımız sürece bu emelleri de boşa çıkartacağız."

Bakan Tüfenkci şehit ve gazilerin kabirlerini ziyaretin ardından annesi Ayşe Tüfenkci’nin kabrini ziyaret etti ve dua okudu.

Bakmadan Geçme