Askeri hareketlilikle harekete geçildi!

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, askeri hareketliliğin artmasıyla birlikte lojistik destek için firmalardan teklif almaya başladı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, askeri personelin kışladan, üs bölgesinden uzun ya da kısa süreli ayrılmasına bağlı olarak kullanılmak üzere büyük boy intikal çantası ve küçük boy şahsi malzeme çantası temin etmek üzere harekete geçti. Müsteşarlık, 8 bin 280'er adetlik tedarik için firmalardan teklif istedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK),  Suriye'nin İdlib kentinde gerginliği azaltma bölgesinde gözlem noktaları oluşturmak amacıyla gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki sevkiyatı, bu süreçte askeri faaliyetleri kolaylaştıracak kimi ihtiyaçları da beraberinde getiriyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), TSK ile diğer güvenlik kurumlarının başta sistem ihtiyaçları olmak üzere gereksinim duydukları ürün ve hizmetlerin karşılanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda kimi zaman yıllara yayılan projeler yürüten Müsteşarlık,  kimi zaman da çeşitli alanlarda ortaya çıkan acil ihtiyaçlara yanıt veriyor.

FİRMALARDAN TEKLİF İSTENDİ

Müsteşarlık, son dönemde gerek yurt içinde gerekse yurt dışında artan askeri hareketlilikle birlikte çok sayıda askeri personelin bulundukları birliklerden başka birlik ya da bölgelere geçişlerini daha kolay yapabilmelerini sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan çantaların temin edilmesi için harekete geçti.

Firmalardan teklif isteyen SSM, 8 bin 280'er adet büyük boy intikal çantası ve küçük boy şahsi malzeme çantası temin etmeye hazırlanıyor.

Büyük boy intikal çantası, personelin kışla/üs bölgesinden uzun süreli  (1-6 ay) olarak kalmak için intikal edeceği başka bir çıkış arazisi, karakol, üs bölgesinde kullanacağı şahsi ve askeri malzemeyi alabilecek standartta olacak.

ÇEŞİTLİ STANDARTLAR ARANACAK

360 derece köpüklü korumaya sahip olması istenilen çantalar, uzun intikallerde otobüs, tren vagonu, uçak, kamyon, tır ve benzer araçlara yüklemede kolaylık sağlayacak nitelikte seçilecek.

Modüler çantaların, dış malzemesi ve naylon astarı için çeşitli standartlar aranacak. Çantaların normal boyutları 80 cmx45 cmx40 cm ebatlarında olacak.

Küçük boy şahsi malzeme çantası ise personelin harekat icra etme/emniyet ve benzeri görevler için operasyonel sahadaki kışla/üs bölgesinden  kısa süreli (2-15 gün gibi) olarak kalmak için intikal edeceği başka bir çıkış  arazisi, karakol, üs bölgesinde kullanacağı şahsi malzemeyi alacak özellikler  taşıyacak.

Yırtılma ve yıpranmayı önlemek için taban yüksek dayanımlı kauçuktan  imal edilecek çantalar, kısa intikallerde otobüs, kamyon, helikopter gibi  araçlara yüklemede kolaylık sağlayacak. Çantaların modüler boyutları en az 56  cmx30 cmx 50 cm olacak.

Büyük boy intikal ve küçük boy şahsi? malzeme çantalarının tüm  dikişleri çift dikilecek ve stres noktaları kuvvetlendirilecek. Çantalar milli  kamuflaj rengini taşıyacak.

KAYNAK MİLLİYET

Bakmadan Geçme