Ankara'da Malatya Tanıtım Günleri

VALİ KABAN, TANITIM FAALİYETLERİNİN MADDİ AÇIDAN GETİRİYE SAHİP OLMASI GEREKİYOR

Vali Ali Kaban, 12-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan "Ankara'da Malatya Tanıtım Günleri"  basın toplantısına katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın tanıtım günleri için Genel Müdürlüğün bu güne kadar gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verirken Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da Ankara’da düzenlenecek tanıtım günlerinde ilimizin tarihi ve kültürel tanıtımı yapılırken sanayi alanında da tanıtımının yapılarak yatırımcıların ilimize çekilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Vali Kaban’da konuşmasında “İnsan içinde yaşadığı ortamın ne anlama geldiğini çok zaman bilmez, bu anlamda Malatya da sürekli yaşayan kişiler için biraz önceki tanıtım filmindeki görüntüler çok ortalama gibi gelebilir. Günümüz turizminin her türüyle, özellikle gastro noktasında, yeme içme sektörünün her türüyle insanların dünyayı tanımak için öncelikle yakınlarından başlayarak mümkünse yurt dışında da bu tanıtım işlemini sürdürdükleri bir zaman dilimindeyiz.

Bu zaman dilimi içerisinde sürekli bir şehirde yaşayan kişi için çok bir anlamı olmayan her günkü rutin gibi gözüken bir işlem dışarıdaki bir insan için çok otantik alabildiğine anlamlı ve tanıma isteyeceği oluşturan bir etkinliğe dönüşebiliyor.

Yaklaşık 3 aydır Malatya’dayım, üç aydır Malatya’yı tanıyorum, Malatya'yı başka yerlerle kıyaslama imkânım var çünkü işim gereği birçok yeri gezip görmek orada yaşamak, orada idarecilik yapmak fırsatını buldum. Malatya, çok zengin tarihi, coğrafi, doğal ve insani yapısıyla dikkat çekici bir hüviyete sahip.İşte biz bu dikkat çekici özellikleri bir şekilde Malatya'da dışındaki insanlarımıza tanıtmak durumundayız.

Geçmişte Valilik ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılmış bu tür faaliyetler gerek Ankara'da gerek İstanbul'da gerekse diğer büyük şehirlerimizde sadece Malatya için değil diğer vilayetler içinde belli günler olarak sürdürülüyor.

Süreci yakinen takip ettiğim için gerçekten bu anlamda Kültür A.Ş. Genel Müdürümüze teşekkürü bir borç biliyorum, çok gayret sarf ettiler, bu işin başarıyla, verimli bir şekilde yürütülebilmesi açısından yapılması gereken her şeyi büyük bir gayretle, büyük bir çabayla bir noktaya getirmeye çalıştılar

Bu tip hassasiyet arz eden organizasyonlarda mutlaka hesap edilmedik sonradan ortaya çıkan sıkıntılar da olabilir. Ben eminim ki o sıkıntılar da o an için zaten üzerine çok kafa yorulduğundan bir şekilde çözümlenecektir ve inşallah bir sıkıntı da büyük bir sıkıntı da çıkmayacaktır, çıkmamasını diliyoruz.

Tabii bu tüm tanıtım faaliyetleri için gerek Valilik olarak gerekse Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başkanımızın şahsında bütün çalışanların büyük bir gayreti oldu, belli bir noktaya getirme hususunda büyük bir çaba sarf edildi, bu çabaların yerindeliği hususu da ayrı bir önem taşıyor. Bu anlamda özellikle Kalkınma ajansında ki arkadaşlarıma talimat verdim biz böyle bir faaliyet yapıyoruz bu kadar gayret sarf ediyor bu kadar paralar harcanıyor bunun karşılığını alabiliyor muyuz? Bunun fizibilitesi bizim açımızdan uygun mudur? Arkadaşlara o konuda da talimatımı verdim.

Bu tanıtımları illa bu formatta yapmak durumda değiliz daha yeni formatlar çerçevesinde sadece Türkiye'de değil yurtdışında da Vilayetimizi kalkındıracak bütün değerleri ile bütün formatlar bulursak onlara da yüklenmemiz gerekiyor, çünkü aslolan Malatya'nın bütün markalarının bir getiriye dönüştürülmesi en büyük hedefimiz bu olmak durumunda.

Özellikle de kayısının tanıtımı çok çok büyük ehemmiyet taşıyor bu tanıtımı yapabilmek adına bazı projelerde sunuluyor bende değerlendiriyorum Eğer fizibil bulursak yani bir koyup iki alabileceksek asgari o işlere girmemiz gerekiyor. Yapılan faaliyet geriye dönük olarak hakikaten yerinde mi dir?  diye incelettiriyoruz, önemli bir şey çünkü dönem dönem insanların ilgileri ve sizin yaptığınız faaliyetlerin etkileri değişiyor. Biz bunu da orada göz önünde bulundurarak Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Malatya'yı sadece Türkiye'de değil Dünya'da tanıtmak için ürünlerimizi tanıtmak için Vilayetimize daha çok gelir getirilebilmek için elimizden geleni her şeyi yapmak durumundayız, yapılmaktadır ve inşallah bundan sonra da yapılacaktır.”dedi.

Bakmadan Geçme