Akçadağ ilçesinde ''Şehitliğe'' Büyük Saygısızlık

şehitliğe saygısızlık

Malatya ili Akçadağ ilçesinde 16 Mayıs 2001 tarihinde Diyarbakır'dan havalanan ‘Bordo bereliler’in CASA CN235 tipi askeri nakliye uçağı, kalkıştan 25 dakika sonra kumanda arızası sonucu düşmüş, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 16 astsubay, 1 uzman çavuş, 10 er olmak üzere toplamda 34 askerimiz şehit olmuştu.
Uçağın düştüğü alana bir şehitlik yapılmış ve şehitlerimiz ebedi istirahatgahlarına defin edilmişti.
Yıllar geçse de Malatya hallkı özelllikle Bayram ve kandil gibi özel günlerde şehitliği ziyaret ederek burada dualar okuyup şehitlerimizi ziyaret etmekteydi.
Bu kurban bayramında ziyaret için yine şehitliğe giden Akçadağlı bir vatandaş şehitliğin durumunu görünce adeta isyan etti.
Malatya ilinde kayısı ticareti ile uğraşan Cahit Zafer Leventoğlu sesimi duyun diyerek şehitlikten yetkililere seslendi.Leventoğlu şehitlikten çektiği fotoğrafları bir sosyal paylaşım ağına koyarak;
Burası Akçadağ'da 16/mayıs/2001 düşen savaş uçağımızın yeri ve aynı zamanda 34 şehidimiz yatıyor vatanı için bayrağı için milleti için canlarını feda ettiler ödül bumu yarın bayram şehit yakınları gelince evladımız,kardeşimiz,babamız bunu mu hak etti diyince cevabımız ne olur,yaziklar olsun.(ağaçlar kurumuş otlar adam boyunu geçmiş kalan ağaçlar kurumak üzere.) sözleri ile tepkisini dile getir.
Şimdi yetkililerden,canlarını ve kanları bu vatan için tereddüt etmeden veren aziz şehitlerimizin hatırasına sahip çıkmaları bekleniyor.
Haber:Murat Ali Tutar

Bakmadan Geçme