AK Parti'nin Adıyaman Koordinasyon Sorumlusu Şahin Oldu

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez , yaptığı açıklamada, AK Parti olarak geçmişten bugüne gelen gelenek ve göreneklerin olduğunu söyledi.

Kongre sürecini bayram sevinci havasında coşkuyla yürüttüklerini aktaran Dimez, "Şuan hızlı bir şekilde devam ediyor. Sayın genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız partimize döndüğündün bugüne kadar da heyecanımız fazlasıyla artmış durumdadır. Bugünde kongre sürecini değerlendirmek üzere de ilimize yeni vazifelendirilen Malatya Milletvekilimiz Mustafa Şahin abimiz Adıyaman’dadır. İl, ,ilçe, kadın, gençlik kolları başkanlarımızla istişarede bulunuyoruz" dedi.

SÜREÇLERİ İSTİŞARE İLE YÜRÜTÜYORUZ

Süreçleri istişare ile yürüttüklerini belirten Dimez, şöyle devam etti:

"AK Parti olarak 15 yıldır iktidardayız. Bu süreçte bizim en büyük özelliklerimizden bir tanesi süreçleri biz istişare ile yürütüyoruz. Biz bulunulduğumuz coğrafya içerisinde Türkiye’nin kaderi ile AK parti’nin kaderini örtüşmüş durumda gördüğümüzden dolayı da ayrıca bu kongre sürecini önemsiyoruz. İnşallah kazasız belasız bu süreci atlatıp 2019 yönetecek oradaki süreci en iyi şekilde idare edebilecek teşkilatlanmamız da inşallah bu süreçte gerçekleştireceğiz"

 ALMANYA'YA TEPKİ

Almanya'ya da tepki gösteren Dimez, "Almanya ile biliyorsunuz uzun yıllara dayalı bir dostluğumuz var. Gerek geçmiş milletlerden gerek orada yaşayan milyonlarca vatandaşımızdan dolayı bir bağımız olduğunu düşünüyoruz. Bu bağın şartlarının oluşması yönünde sayın genel başkanımızın, sayın başbakanımızın beyanatları oldu. Fakat maalesef önümüzdeki günlerde yapılacak bir seçim var. Bu seçimde siyasi partileri seçim malzemesi olarak kullandıkları bir mevzu için de bulunduğumuz coğrafyadan dolayı bir çok ülkenin ülkemiz üzerinde emelleri var. Bazı terör örgütlerini taşeron olarak kullanmaktalar. Maalesef kendileri ile çelişiyorlar. Almanya istihbarat raporları daha önce de söylemiştim. 14 bin PKK sempatizanı şuanda Almanya içinde barınıyor. Bu bizim acımızdan kabul edilir bir durum değil. Bunu daha da ileri götürdüler. 15 Temmuzda hayin darbe girişimini yapan FETÖ terör örgütünün bir çok elebaşı şuanda Almanya sınırları içindedir."ifadelerini kullandı.

KONGRE SÜREÇLERİ BAŞLADI

AK Parti Malatya Milletvekili ve Adıyaman Koordinasyon sorumlusu Mustafa Şahin ise "Teşkilat çalışmalarımıza katkı sağlamak amacıyla Adıyaman, Şanlıurfa il koordinatörlüğüne atandık. Bizde bugün il başkanımız ile özellikle teşkilatlarımızla tanışalım. Siyasi partilerimizin özellikle olmazsa olmazlarından olan 3 yılda bir yapılan teşkilatlarımız tarafından kongre süreci başlamış durumdadır. Özellikle sayın genel başkanımız kurucu genel başkanımız cumhurbaşkanımızın şuanda yapmış olduğu açıklama üzerine özellikle teşkilat çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ak partinin kuruluş felsefesinde de kuruluşundan bugüne kadar da yapmış olduğumuz çalışmalarda teşkilatlara gereken hassasiyeti azami noktada gösteren bir kuruluşuz kurumuz. Ben bu hareketi ben hiçbir zaman için salt bir siyasi düşüncelerle siyasi bir parti gibi görmedim ve düşünmedik. Bu Türkiye’de bugüne kadar özellikle milletin kendisi tarafından kurmuş olduğu bu halkın kurmuş olduğu yetiştirip büyümüş olduğu 15 yılda iktidara taşımış olduğu seçimlerde birinci parti olarak destek vermiş olduğu bir hareketiz" dedi.

 DİK DURDUK

Dik durarak bu ülkeyi yıkmaya çalışanları bertaraf ettiklerini anlatan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu hareketimizin çıkış sebebi bu ülkede bugüne kadar milletimize ters gelen devletin buluşamadığı barışamadığı noktalarda sıkıntıların bertaraf edilmesi için orada insan hakları, özgürlüklerin kullanımı ekonomik konulardaki sıkıntıların aşılması ve insanca yaşam hakkı bütün bölgelerimize ulaşması için özellikle güneydoğu da malum 30 yıldan bugüne 30- 40 binden fazla insanımızın katili olan PKK terör örgütünün sona erdirilmesi için yapılan güzel çalışmalar vardı. Bu ülke üzerinde bugüne kadar yapılan bu güzel çalışmalara çelme atmaya çalışan bazı uluslar arası güçlere yamuk yapan bir takım terör örgütlerinin de devreye konulmasıyla beraber bu hareketi engellemeye çalışan bütün girişimleri milletimizin o özgün duruşuyla dik duruşuyla bertaraf etmesini becerdik"

 

Yorumlar 3

Bakmadan Geçme