Ağbaba, 'Varlık Değil Yağma Fonu'

'BİNLERCE KAMU PERSONELİ İŞTEN ATILABİLİR'

Ağbaba, binlerce kamu personelinin iş güvencesini ortadan kaldırıp, işten atılmaları için hazırlık yapıldığını belirterek, “Varlık Fonu istiyor, AKP hayata geçiriyor. Bu fonun adı varlık değil, yağma fonudur” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hükümetin meclise sunduğu ‘İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı’na tepki gösterdi. Ağbaba, tasarının binlerce kamu emekçisinin iş güvencesini ortadan kaldıracağını, ardından da işten atılmalarını kolaylaştırmayı hedeflediğini kaydetti.

İDARE MAHKEMESİNE  DEĞİL İŞ MAHKEMESİNE GİDECEKLER

Ağbaba ,tasarıya göre, Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü, BOTAŞ, Sümer AŞ, Şeker AŞ, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, TEMSAN ve bazı kamu iktisadi teşekkülleri ile Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı portföyündeki bazı kuruluşlarda çalışan yaklaşık 7 Bin “kapsam dışı personelin” yargı karşısında kamu personeli sıfatlarının kaldırılacağını, normalde İdare Mahkemeleri ve Danıştay’da görülen davalara artık İş Mahkemelerinin bakacağını kaydetti. Ağbaba, yapılan değişikliğin binlerce kamu personeline tazminatlarını verip işten çıkarmayı hedeflediğini belirtti.

SİNSİCE PLANLARLA EMEKÇİNİN EKMEĞİYLE OYNUYORLAR

Tasarının Varlık Fonu’nun isteğiyle hazırlandığını ifade eden Veli Ağbaba, “İlk günden itibaren Varlık Fonu’nun çalışma hayatında yaratacağı olumsuzlukları sıralamıştık. Varlık Fonu eliyle emekçilerin sendikal haklarına, örgütlenme haklarına yeni ve güçlü bir saldırının daha başlayacağını belirtmiştik. Gelinen noktada sinsice planlarla bunu hayata geçirmek istedikleri görülüyor. Varlık Fonu binlerce emekçinin aşına ekmeğine göz koymuştur” dedi.

EMEKÇİLERLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Emekçiden alınan vergilerle, kesintilerle kurulan İşsizlik Sigortası Fonuna bile göz koyulduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “İşsizlik sigortası Fonu’ndan aldıkları paraların 3. Havalimanı, 3. Köprü, Kanal İstanbul gibi projelere aktarıldığı belirtiliyor. Bunun adı yağmadır. Talandır. Özelleştirecek bir şey kalmayınca, kamu personellerini işten çıkarıp tasarruf! yapmak istiyorlar. İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı’nın bu şekliyle yasalaşmaması için emekçilerle  birlikte mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme