Ağbaba Meclis Başkanına Yüklendi

AĞBABA TBMM BAŞKANI İNGİLİZ ZIRHLIYLA TOPUKLAYAN VAHDETTİN'DİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “TBMM Başkanı Kahraman'a "İngiliz Zırhlıyla topuklayan Vahdettin’in torunudur. İsmail Kahraman Sevr Anlaşmasını imzalayan kafanın ta kendisidir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya'da, partisinin il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, Ankara’da bir açılış töreninde Abdülhamit dönemi ile AKP dönemi arasında kalan dönemde bir duraklama dönemine girildiğini, Erdoğan ile birlikte bu dönemden çıkıldığını savunmasını sert sözlerle eleştirdi.

İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR DERSENİZ

Ağbaba basın toplantısında yaptığı konuşmada; “TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a İsmail Ağa diye seslenerek  “İsmail Ağa, her fırsatta Cumhuriyetle, onun değerleriyle mücadele ediyor. İsmail Karaman'ın geçmişini hatırlatmak isterim. Solcular, antiemperyalistler 6. filoyu Türkiye'den kovarken o,  Amerikan askerlerine peçete tutuyordu. Yurtsever gençler Türkiye'nin tam bağımsızlığını savunurken o gençlere kurşun sıkılmasının önünü açıyordu. 'İsmail Kahraman kimdir' derseniz; İsmail Kahraman, Sevr Anlaşmasını imzalayan kafanın ta kendisidir. İsmail Kahraman kimdir? derseniz zırhlıyla topuklayan Vahdettin'dir, onun torunudur. 'İsmail Ağa kimdir?' derseniz vatanseverlere küfür eden onlara muhbirlik yapan Ali Kemal'dir" şeklinde konuştu.

İSLAM İSRAFIN HARAM OLDUĞUNU SÖYLÜYOR, İSMAİL AĞA 5 MİLYONLUK ARACA BİNİYOR

İslam'da israfın haram olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “ Kahraman,  makam odasına 100 bin liralık halı seriyorsun. 5 milyon liraya araçla geziyorsun. Korumalarına   3 milyon liraya zırhlı araç alıyorsun Fakir fukara AKP'ye oy veren insanlar açlıktan ölürken, çocuğuna bir kalem alamazken, bir ayakkabı alamazken İsmail Ağa 100 bin liralık halıya ayağını basıyor" dedi

45 GÜNDÜR ŞEKER FABRİKALARINI GEZİYORUZ

Yüzlerce fabrikayı sattılar halen utanmadan cumhuriyetin hem değerleriyle hem de kurumlarıyla mücadele ediyorlar” diyerek konuşmasını sürdüren Ağbaba, “45-50 gündür CHP olarak ‘Şeker Fabrikaları satılmasın’ diye,  'şeker vatandır' diye geziyoruz. Şeker Fabrikası'nın ihalesini alan kişilerden biri  Yeni Kapı Mitingi'ne katılıp 'Türkiye 5'ten büyüktür' demiş. Bu söylemi daha önce duydunuz mu? Sadece Tayyip Erdoğan demiyor. Açılışta inek çiftliği kuran tosuncuk da söylüyor. Tosuncuk ne diyor? 'Dünya 5'ten büyüktür' diyor. Bunların anlayışı İsmail ağayla Tosuncuğun kafası aynı anlayış" şeklinde konuştu.

 BİZ KUVAYİ MİLLİYECİLERİN TORUNLARIYIZ

Hükümetin OHAL döneminde siyasetçilerin nerede konuşacağına, ne kadar konuşacağına, hangi dozda muhalefet yapacağına karar vermeye çalıştığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba "Bir taraftan dokunulmazlığı kaldırıp cezaevine tehdit etmekle, bir taraftan hiç olmadığı kadar aşırı maddi tazminat davaları açarak mecliste söz hakkımızı kısarak muhalefete ayar vermeye çalışıyorlar. En son benimle ilgili Tayyip Erdoğan Malatya'da bir ilçe kongresinde yapmış olduğum konuşmadan dolayı hakkımda suç duyurusunda bulundu. Ne demiştim? 'Kemal Kılıçdaroğlu'na dokunursanız, onu cezaevine atmaya kalkarsanız Dünya'yı size dar ederiz' Aynı sözleri tekrar söylüyoruz. CHP'nin Genel Başkanını fezlekelerle, parayla, tehditleriniz hava civadır. Bir kez daha söylüyoruz; CHP Genel Başkanının kılına dokunanlara Dünya'yı dar ederiz. Biz 12 Eylül'de çıkmış Kenan Evren'e meydan okumuş Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Biz emperyalizme meydan okumuş, 7 düvele teslim olmamış Kuvayı Milliyecilerin torunuyuz" diye konuştu.

‘REŞAT PETEK TESCİLLİDİR'

Ağbaba, AKP Burdur Milletvekili ve TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek'in Samanyolu Televizyonu’nda İlker Başbuğ'a Mustafa Balbay'a,Fatih Hilmioğlu’na, Tuncay Özkan’a  terörist derken, kendisinin Silivri'deki mahkeme başkanlarına meydan okuduğunu belirtti. Veli Ağbaba,  "Kimin FETÖ'cü olup olmayacağına şahitlerle karar verelim. Veli Ağbaba'mı FETÖ'cü Reşat Petek'mi? Gel Mustafa Balbay'la yüzleş. Ben ömrümde 'Fethullah hoca hazretlerine haksızlık yapılıyor' demedim. Reşat Petek’e buradan sesleniyorum; Senin beraber program yaptığın adamlar birlikte Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk davasında hasret cellatlığı yaptığın adamlar şuanda Silivri cezaevinde zindanlarında yatıyor. Hatırlayın bu AKP milletvekilleri Veli Ağbaba 'darbecidir' diyordu.2011-2012 ne yapıyordu ? Veli Ağbaba Silivri'de? Cezaevlerinde barikatları yıkıyordu. Hakkımda fezleke var bunlarla ilgili hakimler tarafından, FETÖ'cü hakimler tarafından. Ne yapıyordu? O hakimlere mahkeme salonunda meydan okuyordu. Ben haklıyım Reşat Petek. Özür dileyecek birisi varsa oda sensiz. Sen tescillisin" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme