Ağbaba, Hükümete Seslendi

'ALİ CENGİZ OYUNLARINI BIRAKIN'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “AKP hükümeti tütün üreticilerine dürüst davranıp ya üreticinin yanında yada karşısında olduğunu söylesin.Ali Cengiz oyunlarıyla üreticiyi kandırmasın” dedi

Yurt genelinde gerçekleştirilen ve Duman 2 adı verilen operasyonla tütün üreticilerine bir gözdağı verilmek istendiğini belirten Ağbaba, “Bir taraftan ‘tütün üretimini serbest bırakıyorum’ diyip , diğer taraftan üretilen tütünün satışını yasaklamak, üreticileri büyük tütün tüccarlarına mecbur bırakmak kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

“Yurt dışından getirilen kaçak ürünlere, profesyonel tütün kaçakçılarına elbette karşıyız.” Diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Ancak, kıt kanaat imkanlarla Adıyaman ve Malatya’da üretim yapan , ürettiği tütünü kendisi, çocuğu veya akrabaları tarafından İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de dükkanlarda satarak geçimini sağlayan insanların ekmeğine göz koymak vicdansızlıktır.Bir taraftan sarmalık tütün üretimiyle ilgili yasal düzenleme yapılması beklenirken, diğer taraftan bu tütünü satan insanlara arka arkaya operasyonlar yapılmasını anlamak mümkün değil. Hükümetin ne yapmaya çalıştığını anlamak da mümkün değil.”dedi.

TÜTÜN ÜRETİCİNİN ELİNDE KALDI

Hükümetin torba yasa düzenlemesine koyduğu tütün ekimi ve satışını yasaklayan maddeler nedeniyle binlerce üreticinin  bu yıl ürettikleri tütünü ne yapacağını  bilmeden kara kara düşündüğünü belirten Ağbaba “Bu sorun yetmezmiş gibi  bugün gerçekleştirilen operasyon ile üreticiler tam anlamıyla köşeye sıkıştırılmak istenmiştir.Adıyaman ve Malatya’daki üreticiler ellerindeki tütünü satamamanın ve borçlarını nasıl ödeyeceklerinin telaşına düşmüştür.”ifadelerini kullandı.

 YA YASAKLAYIN YA SERBEST BIRAKIN

CHP’li Ağbaba, “Öte yandan hükümetin tütünle ilgili torba yasa içerisinde iyileştirmeler yaptığını söyleyip, cezai yaptırımlar ve hapis cezaları içeren bazı maddeleri torba yasanın başka maddeleri ile tekrar getirmek istediğine dair girişimleri olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz.Bir taraftan tütün üretimini serbest bırakıyorum diyip diğer taraftan üretilen tütünün satışını yasaklamak, üreticileri büyük tütün tüccarlarına mecbur bırakmak çelişki değil midir? AKP Hükümeti dürüst bir şekilde çıkıp ya tütün üreticilerinin yanında olduğunu veya karşısında olduğunu açıklamalıdır. Tütün üretimini ya serbest bırakın ya da ben ‘yasaklıyorum’ diyin. Ali Cengiz oyunları ile bir taraftan üreticiye şirin görünüp, diğer taraftan üreticiyi cezalandırmayı düşünmek ahlaki değildir.” İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme