Ağbaba, Hizmet Alan da Veren de Mağdur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yeni yapılan İlçe ve Köy  garajını ziyaret ederek,minibüs şoförleri ve yolcuların sorunlarını dinledi. Ağbaba, 'Kente yatırım yaparken, hizmet verenleri de alanl

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yeni yapılan İlçe ve Köy  garajını ziyaret ederek,minibüs şoförleri ve yolcuların sorunlarını dinledi. Ağbaba, “Kente yatırım yaparken, hizmet verenleri de alanları da mağdur etmemek gerekir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, son günlerin en çok konuşulan mekanlarından biri olan yeni ilçe ve köy garajını ziyaret ederek,sorunları dinledi.

MİNİBÜSÇÜLER DERTLİ

Minibüs Şoförleri adına konuşan Akçadağ Kooparatifinden Hüseyin Ertaş; “Bir kız çocuğu çok değil saat 15.00’de buraya nasıl gelecek? Sayın Bakanımız Bülent Tüfenkçi  “burası olmaz” dedi.Ama sonuç değişmedi. Toplantılara katıldık.Belediye yetkilileri bir gün önce dediklerini bir gün sonra inkar ettiler.Şoförler Cemiyeti yanımızda olmadı. Bize 4 durak yer vermişler. Örneğin yolcu AVM de inmek isterse orada indirmek yasak. Köy garajının kalkacağını söylemişlerdi. Bunu biliyorduk, ama bize söylenen güzergahla şimdi uygulanan güzergah arasında fark var. Garajdan kalkan minibüsler 1 yolcu ile hareket ediyor. Yolda soğukta, yağmurda bekleyen yolcuları alıyoruz.Burada güvenlik yok, aydınlatma yok. Hiçbir yazıhanenin alt yapısı yok. Hiçbir yazıhanenin doğalgaz, elektrik,su  aboneliği yok. Siz bu garajı altın kaplama yapsanız da buraya yolcu gelmez, gelemez.”dedi.

DERNEKLER, ODALAR NEREDE?

Yeni köy garajının yeni mağduriyetler yarattığını kaydeden CHP Milletvekili Veli Ağbaba “Şehirde yeni yatırımlar, planlamalar yapılabilir ama bu planlamalar yapılırken  yaşayan insanların durumunu düşünmek lazım, mesleği yapanların fikirlerinin alınması lazım.  Anlaşılıyor ki sizlerin fikirlerinizi almadan, tartışmadan, olurunuzu almadan buraya zoraki gönderdiler.Belki  en az mağdur olan sizsiniz. Vatandaşlar, esnaf çok daha zor durumda kalmış.Kendimizle yüzleşmeliyiz. Kurumlarımız, derneklerimiz, odalarımız çekinceli yaklaşıyor. Nerede onlar? Aynı şeyi devlet hastanesi kapatıldığında da yaşadık . O bölgede bir tek esnaf kalmadı.” Dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ‘BEN YAPTIM OLDU’ DİYOR

“Bu bir siyasi karardır” diyen Ağbaba, “Karar alma mekanizmasında yoksunuz. Bugün siz yaşayacaksınız yarın başkaları yaşayacak. Belediye başkanı seçiyorsunuz sizin fikrinizi almıyor. Oda başkanı seçiyorsunuz yanınızda olmuyor. Siz demokratik hakkınız olan sandıkta gerekli tepkiyi vermeyince, onlar da ‘ne yapsam olur’ diyorlar. Bir iş yaparken o işle uğraşanları  mağdur etmeyeceksin. Hizmet verenleri de alanları da mağdur etmeyeceksin.Bu insanlar bu memleketin evlatları”şeklinde konuştu.

BARİ İNSANLARIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYIN!

Veli Ağbaba konuşmasının devamında, “Ben dedim oldu mantığı Malatya’yı killitleyen mantıktır. Aynı güzergaha, AVM’yi, kongre merkezini, Devlet Hastanesini yaptılar. Bu trafik çözülür mü? Malatya’yı planlayamadılar. Büyümesi gereken kenti el ele verip hapsettiler. Bir hizmet yapmışsınız, sorunlarla dolu bir iş. Bari  yolu aydınlatın.Bari, insanların güvenliğini sağlayın.İleride istenmeyen bir şeyle karşılaşılırsa sorumlusu bu yatırımı hiçbir hazırlık yapmadan buraya taşıyanlardır” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme