Ağbaba,'Dolandırıcı ve Namussuzları Memleketin Başına Bela Ettiniz!'

'Dindar Nesil Yaratacaktınız, Dolandırıcı ve Namussuzları Memleketin Başına Bela Ettiniz!'

CHP Malatya Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Veli Ağbaba, TBMM Bütçe görüşmelerinde konuşma yaptı. Ağbaba, AKP’nin yerine getirmediği seçim vaatlerinden, dolandırıcı fenomenlere, AKP iktidarının yarattığı ülkedeki ahlaki çürümeden, liyakatsız atamalara kadar birçok konuya değinen Veli Ağbaba’nın bütçe konuşması şu şekilde:

MÜLTECİYE BAKARLAR AMA KENDİ VATAN TOPRAĞINI KORUMAK İÇİN ŞEHİT OLAN ASKERLERİMİZE BAKAMAZLAR

“Sayın milletvekilleri, hepinizi saygıyla selamlıyorum. 
        Öncelikle Sayın Başkan, 6 askerimiz, 6 Mehmetçik'imiz şehit oldu. Bunları katleden terör örgütünü şiddetle kınadığımı belirtmek istiyorum ve rahmet diliyorum.
Şu fotoğrafa hepiniz ibretle bakın değerli arkadaşlar.
Bu fotoda yoksulluk var, bu fotoda bu fotoda ibretlik bir vaka var. 
    Değerli arkadaşlar, maalesef bu ülkeyi yönetenlerin kendi topraklarını korumak için mücadele eden askerlerine yaptığı muamele bu. Suriyelilere ev yaparlar, İdlip'de yüz binlerce, milyonlarca mülteciye bakarlar ama kendi vatan toprağını korumak için şehit olan askerlerimize bakamazlar; Türkiye'nin fotoğrafıdır bu. Bunların tek özelliği, bundan da siyaset yaparak şehit tabutları üzerinde konuşmaktır. Bunu kamuoyunun takdirlerine sunmak istiyorum.”
    
BURSA BASKETBOL TAKIMI'NA VİZE VERİLMEMESİ SİZİN UTANCINIZDIR!
“Bir başka şey değerli arkadaşlar, bir başka şey, bir başka fotoğraf; buna bakın...Bir bak, bir bak buna. Bir bak da utan! Bir bak da utan utanman varsa.
Şu fotoğrafa bakın, ülkenin düşmüş olduğu durum bu, Türkiye'nin düşmüş olduğu durum bu. Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı'na vize verilmemiş.”

    Değerli arkadaşlar, Avrupa hedefleyenler bugün Avrupa'nın gözünde üçüncü sınıf Afrika ülkesi durumuna düşmüş durumundalar. Sen Afrika ülkelerine vize ver ama bir uluslararası maça giden Bursa Basketbol Takımı'na vize verme, 5 kişi gidebiliyor; bu, sizin utancınızdır. Türkiye'nin Avrupa'da düştüğü durumun resmidir bu. Ne diyor? "Yok böyle bir rezalet." Evet, yok böyle bir rezalet. 
    
TÜRKİYE YÜZYILININ FOTOĞRAFI
SEÇİM VAATLERİNİN HİÇBİRİ BÜTÇEDE YOK!
“Değerli arkadaşlar, elimde bir fotoğraf var, bu fotoğraf Türkiye Yüzyılı'nın fotoğrafı!
Muhtemelen TRT 3 bunu göstermez, ben de bu yoldan gösteriyim size. Bu, AKP'nin Türkiye Yüzyılı; birazdan bunu anlatacağım. 
    Şimdi, gelelim bir başka vaade, bunu da muhtemelen TRT 3 göstermez, onu da buradan Sayın Başkanımın müsaadesiyle göstereyim değerli arkadaşlar. 
Bakın, burası önemli, bu, seçimden sonra yapılan ilk bütçe. Ne var? "Memur ve emekliye zam müjdesi" var. Ne var? "3600 ek gösterge tüm memurları kapsayacak." var. Ne var? "Başkandan esnafa 7200 müjdesi." 7200 müjdesi veriyor esnafa, o emekli olamayan esnafa müjde veriyor. 
Başka ne var? Çalışana ve emekliye çifte kazanç var, 3600 ek gösterge var; kamuda mülakat var, kamuda mülakat, bu önemli -nereye gitti hanımefendi- onların tuzu kuru ama fakir fukaranın çocuğu mülakat kaldırılacak diye size oy verdi. Mülakat kaldırıldı mı? Kaldırılmadı.
Maalesef, çocuklarımızın geleceğini, umudunu yok ettiniz. Evde çalışan kadınların ve ev hanımlarının emeklilik priminin üçte 1'ini kim ödeyecekti? Başkan Recep Tayyip Erdoğan ödeyecekti, AKP ödeyecekti. Var mı bir gelişme, bütçede var mı? Yok.

    Başka ne var? ADS, meşhur aile destekleri sigortası, Cumhuriyet Halk Partisinin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun projesi; bizden arakladılar. Ne dediler? "Her eve en az bir asgari ücret girecek." dediler. Bak, bak, nerede yazıyor? "Aile destekleri sigortası." Oldu mu? Olmadı. Geçtiğimiz gün, 15 Temmuz gazileri Meclisin önüne gelmiş eylem yapıyorlar -bize demiyorlar- size diyorlar ki: "Verdiğimiz oy sizin gözünüze, dizinize dursun." 15 Temmuz gazilerine maaş bağlanamamış değerli arkadaşlar, Türkiye'nin durumu bu.”


EKONOMİ DÜZELTİLİR, FAİZ DOLAR DÜŞÜRÜLÜR AMA AHLAKI ÇÖKERTTİNİZ AHLAKI!
UTANMA DUYGUSUNU YOK ETTİNİZ!

    “Değerli arkadaşlar, bakın, bu memlekette her şey düzelir; bu memlekette ekonomi kötü olur, tedbir alırsınız, düzelir; enflasyon, tedbir alırsın, düzelir; faiz, tedbir alırsın, düşer ama değerli arkadaşlar, bakın, bu memlekette ahlak yok olursa, utanma duygusu yok olursa, ar yok olursa bunu düzeltmek zor olur. Bu ar, ahlak... Sağcının-solcunun, milliyetçinin-sosyalistin, ateistin-muhafazakârın ortak değerleri vardı bu Anadolu topraklarında; bunları yok ettiniz, bunları. Faiz düzelir, işsizlik düzelir ama ahlakı yok ettiniz, ahlakı; bu memlekette utanma duygusunu yok ettiniz değerli arkadaşlar. 
    Birkaç örnek vereceğim: Bakın, rüşvet alan rüşvet aldığından utanmaz, iş takibi yaparak milyarlarca lirayı cebe atanlar utanmaz, iş takibi yapıp bakan ile kara para aklayıcısı arasında iç çözme vaadiyle 10 milyon euro isteyen gazeteci utanmaz. Utanması gereken birisi daha var; o 10 milyon euro rüşvet istediği iddia edilen Bakan utanmaz, Bakan. 
Mafya lideri ile İçişleri Bakanını barıştırmaya çalışan gazeteci utanmaz, mafya lideriyle barışmaya çalışan İçişleri Bakanı hiç utanmaz.

    Değerli arkadaşlar, mafyadan maaş alan milletvekili utanmaz, İBB'den burs değil servet alan vekilleriniz utanmaz -ki onu ben gündeme getirdim, bir de üzerine benden 500 bin TL para istiyorlar- 7 trilyon 200 bin lira almışlar, Amerika'ya gitmiş, okumuşlar, milletvekili olmuşlar, onlar utanmaz. Maalesef, utanma duygusu yok.

22 YILDA YARATTIĞINIZ SOSYAL ÇÜRÜME!

    “Değerli arkadaşlar, geçenlerde bir sokak röportajında bir vatandaş diyor ki: "Bu, sosyal çürümedir." Evet, yirmi iki yılda yarattığınız şey sosyal çürüme. Maalesef, TikTok denilen uygulamada ev kadınları vücutlarını teşhir ederek para kazanıyor. Çok izlenen, sizin fonladığınız yandaş kanallardaki televizyon programlarını izlemekten ben utanıyorum. Ne diyor biliyor musunuz birinde, çocuğu olmuş, çocuğuyla ilgili DNA testi yapıyorlar, çocuğu komşudan çıkıyor, kadın bağırıyor "Yaşasın, çocuk komşudan oldu." diyor. Böyle bir ahlakı yoksunlukla, böyle bir düzenle karşı karşıyayız. Maalesef, ahlaksızlık almış başını gidiyor.

MEMLEKETTE AHLAK BİTMİŞ, 
YILBAŞINI YASAKLAMAKLA, TELEVİZYONDAN DİZİ KALDIRTMAKLA UĞRAŞIYORLAR!

    “Peki, değerli arkadaşlar, bu meşhur din adamı diye geçinenler ne yapıyor? Diyor ki: "Kadın 90 kilometreden fazla yol yapamaz." Bakın, bu kadar ahlaksızın yaşandığı yerde... Başka ne yapıyorlar? "Yılbaşı kutlamaları yasaklansın." "Gençlerin gittiği konserler yasaklansın." diyorlar. Bir de bir televizyon dizisi, Kızıl Goncalar dizisi yasaklansın diye uğraşıyorlar. Be utanmaz adamlar ve utanmaz tarikatçılar ve utanmaz din adamı gibi konuşanlar, TikTok'a demeç verenler! Şu ahlakı düzeltmek için bir şeyler söyleyin, şu yok olan ahlakımızı, değerlerimizi düzeltmek için bir şeyler söyleyin.
Değerli arkadaşlar, bakın, çözmemiz gereken mesele bu, çözmemiz gereken mesele bu. Dindar bir nesil yetiştireceksiniz değerli arkadaşlar, maalesef, kimlerin yetiştiğini görüyorsunuz bakın, burada kimlerin yetiştiğini görüyorsunuz.
 
DİNDAR NESİL YARATACAKTINIZ, DOLANDIRICI VE NAMUSSUZLARI MEMLEKETİN BAŞINA BELA ETTİNİZ!” 
 
“Maalesef bu birdenbire türemedi; bu, sizin uyguladığınız ekonomik politikaların sonucu. Niye? "Para nereden gelirse gelsin." diyorsunuz ya, para nereden gelirse, bu ekonomik politikalar sonucunda kim var? Dünyada ne kadar namussuz varsa Türkiye'de, dünyada ne kadar kaçakçı varsa Türkiye'de. Azerbaycan, Çin, Avustralya, oradaki baronlar Türkiye'de. Nerede, nerede ey, yerli ve millîler? Ya, bu Türk pasaportunu satıyorsunuz ya 400 bin dolara, adamlar getiriyorlar 400 bin doları, gelip İstanbul'un göbeğinde ne yapıyorlar? İstanbul'un göbeğinde efelik yapıyorlar. İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya'nın deyimiyle söylüyorum: "Türkiye suç örgütü cenneti oldu." Kim yaptı? Biz mi yaptık? Türkiye suç örgütü cenneti olduysa o da sizin sayenizde, sizin, sizin sayenizde. 
Memlekette değerli arkadaşlar, ya, nasıl zenginleşiyorlar? Aslında, bakın, insanlar artık çalışarak, üreterek, ihracat yaparak zenginleşmeden umudunu kesmiş. Ne yapacak? Örnekleri var, yarattığınız Tosuncuk var, THODEX var, başka kim var? Dilan var, Engin var, Candan var, Eylül var, Seçil var, Özlem var, var da var. Bunların hepsinin ortak özelliğini ne bu TikTok'çuların, fenomenlerin? Önce umreye gidiyorlar, sonra Dubai'ye... Sonra nereye? Gürcistan'a. Sonra ne yapıyorlar? Estetik yapıyorlar.
Benim gibilerle ilişkisi yok hanımefendi, bunlar sizin siyasi akrabalarınız, siyasi akrabalarınız!
Bunları siz yarattınız, siz! Bunlarla bir tane Cumhuriyet Halk Partilinin fotoğrafı yok ama sizin albümünüz var albümünüz!
    Dizi film olur, dizi film, dizi film! Dizi film olur bu yaptıklarınız sizin, utanmadan konuşuyorsunuz bir de karşımda! Utanmaz!
 "Dindar nesil yetiştireceğim." diye dolandırıcı, namussuz insanları memleketin başına bela ettiniz! 
    
SELMAN ÖĞÜTÜ REKTÖR YAPTINIZ!
İNSAN NACİ BOSTANCI’YA BAKAR UTANIR!    
Şimdi, hakkınızı yemeyeyim, bakın, ben sanmayın ki hep eleştiririm, hakkınızı da veririm. Siz, dünya siyasi tarihine gelen en yetenekli siyasi hareketsiniz(!) Bakın, niye? Dili bilmeyen, akademiden haberi olmayan Selman Öğüt'ü rektör yaptınız rektör, bir başka iktidar yapabilir mi? Eskiden burada oturan Profesör Doktor Naci Bostancı'ya insan bakar da utanır! 
    Başka kim var?
    Değerli arkadaşlar, öyle yetenekler ki hayvanat bahçesi müdürünü TÜBİTAK'a atıyorlar. Sen yapabilir misin, yapabilir misiniz? Müthiş yetenekliler!

    Başka? Değerli arkadaşlar, ömründe bankaya para çekip yatırma dışında hiçbir özelliği olmayan eski milletvekillerinin tamamı -burada listesi var- banka yönetim kurulu üyesi. Sizi kutlarım, siz pehlivandan bankacı yarattınız(!)

DEUTSCHE BANK, CİTİBANK DUYARSA SİZİN BANKACILARI ELİNİZDEN ALABİLİR?!!

“Bir başkası daha var.Bak bankacılara bak: Mevlüt Uysal, Veysi Kaynak, Mahmut Kaçar, Serruh Kaleli, Fazlı Kılıç. Sizi kutlarım vallahi! Bakın, bir tedbir alın; Deutsche Bank, Citibank duyarsa bunları sizden alabilir(!) Onlara dikkat edin (!) 
    Değerli arkadaşlar, başka örnekler de var.
Türkiye Uzay Ajansına iki yıllık sebze üretim tekniği bölümü mezunu AKP'li İlyas Haliloğlu atanmış. Mübarek, sanki uzayda hıyar yetiştirecek, domates yetiştirecek(!)
Eski güreş hakemi Şehir Tiyatroları Genel Müdürü. 
Bakın, bir başka resim daha; bu kim biliyor musunuz? Bu da sizin eseriniz, bunu tanıyorsunuz, bunu da tanırsınız, bu da akrabanız; bu kim? Adam Kilis Yeşilay Derneği Başkanı. Ne yapmış? Sigarayla mücadele(!) Ne yapmış? Adam bir şey yapmamış, 800 gramcık bir uyuşturucu arabasında yakalanmış(!)
 Değerli arkadaşlar, hele bu var ki bu, hele şuna bakın; bu kim? 
    Bu Uluslararası Üniversite Konseyi Başkanı, adam akademisyen değil, adamın üniversite diploması tartışmalı.    Türkiye'yi getirdiğiniz nokta bu; gurur duyun, gurur duyun!


LEYLA ŞAHİN USTA (Ankara) – Sayın Başkanım, elbette herkes istediği gibi konuşabilir ama özellikle bu fenomenfotoğraflarının kürsüde kullanılması, reklamlarının yapılmasına, kötü örneklerin milletin huzurunda çoğaltılmasına sebepolmaktadır; buna vesile olmamak lazım. 
Veli Ağbaba bu fenomenlerden birkaynak mı elde ediyor, fon mu elde ediyor bilmiyorum ama bunların reklamını yapmakla yanlış yapıyor. 

VELİ AĞBABA LEYLA ŞAHİNUSTA’YA CEVABEN KONUŞMASI:     
“Şimdi, arada göstereyim çünkü bizimkiler çok tanımıyor, siz çok iyi tanıyorsunuz.
Senin arkadaşların onlar!
Diyorsunuz ki "Veli Ağbaba'nın fonu mu var?" Kimin bunlara selamı varsa bunların Allah belasını versin!
Kim selam vermişse, kim el sıkışmışsa, kimin fotoğrafı varsa, kim kol kola girmişse onun Allah belasını versin! 
Değerli arkadaşlar, bakın, bu kadar kara para aklanıyor, milyonlarca dolar sokağa saçılıyor. Bunları bu garibanların tek başına yapması mümkün mü?
Ya, siyasi bağı olmadan bunları yapması mümkün mü? 
Siyasi bağı olmadan tosuncuğun dolandırması mümkün mü? 
Siyasi bağı olmadan Thodex'in dolandırması mümkün mü? 
Korunmadan Dilan Polat'ın, Engin Polat'ın dolandırması mümkün mü?
    

FUTBOLCULAR PARASINI ALSIN DİYE ARAYA GİREN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN!

En son bir şey söyleyeyim: Futbolcular Şeçil'e para veriyorlar, para; para veriyorlar Seçil'e. Parayı alamayınca devreye kim giriyor?

   Cumhurbaşkanı Erdoğan. Ya, Erdoğan! 
Sayın Cumhurbaşkanı, sen iki dolandırıcının arasına niye giriyorsun? Kimin bağı varmış? Bunların hepsinin altında sizin imzanız var!
    Bakın, tekrar söylüyorum, bir tane CHP'linin resmini getirin utanacağım ben.

    Memlekette ne kadar dolandırıcı varsa, ne kadar hırsız varsa, ne kadar uyuşturucu baronu varsa sizin bakanlarınızla, sizin siyasetçilerinizle resmi var.
Bu grupta mafyadan 10 bin dolar alan bir tek siyasetçi yok.  Utanması gereken birileri varsa o da sensin, o da sensin, o da sensin!    
 

Bakmadan Geçme