Ağbaba Böyle Giderse Çalışan Gazeteciler Günü Tarihe Karışacak

ÖĞRENCİLERİ TUTUKLANAN İLETİŞİM FAKÜLTELERİNİN NEDEN SESİ ÇIKMIYOR?

OHAL’in sadece FETÖ için çıkarılmadığını cezaevindeki gazetecilere, kapatılan TV ve gazetelere bakıldığında daha net görüleceğini kaydeden  CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “AKP Hükümeti böyle devam ederse Türkiye’de çalışan gazeteci kalmayacak, 10 Ocak diye bir gün olmayacak” dedi.

Daha önce ‘Kalemi Kırılan Gazeteciler’ isimli kitap ve  ‘Tutuklu Gazeteciler Raporu’ yazarak , iktidarın baskılarına boyun eğmediği için işten çıkarılan, tutuklanan gazetecilere yönelik hukuksuzlukları kaleme alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Basının özgür olmadığı bir ülkede, demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemeyeceğini belirten Ağbaba “Tutuklanma, işsiz bırakılma tehditleri arasında sansürle mücadele eden gazeteciler, demokrasinin teminatı ifade özgürlüğünün gerçek savunucuları olmaya devam ediyor.”dedi.

YOL TV’NİN, EVRENSEL KÜLTÜR’ÜN FETÖ’YLE NE ALAKASI VAR?

“AKP iktidarının pek çok diğer kurum gibi medyayı da hiçbir hukuki gerekçe aramadan ezmeye, sindirmeye, yok etmeye çalıştığını çok net bir şekilde görüyoruz” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “AKP,  6. kez uzattığı OHAL’i kendisine muhalif kesimleri sindirme aracı olarak kullanıyor. Baskının en fazla hissedildiği alanların  başında ise basın yayın kuruluşları geliyor. Darbe girişimi bahane edilerek arka arkaya çıkarılan KHK’lar ile FETÖ’yle uzaktan yakından ilişkisi olmayan, ortak yanları AKP’nin baskıcı politikalarına karşı çıkmak olan Yol TV, Hayat TV, IMC TV, TV 10, Özgür Radyo, Evrensel Kültür gibi yayınların kapatılması OHAL’in sadece FETÖ için ilan edilmediğinin en net göstergesidir” dedi.

DÜNYADA EN ÇOK TUTUKLU GAZETECİ ZİYARET EDEN MİLLETVEKİLLERİYİZ

 26’sı imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü 206  gazetecinin tutuklu olduğu bir ülkede basın özgürlüğünden söz edilemeyeceğini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, AKP sayesinde yeni rekorlara imza attıklarını belirterek, “CHP Cezaevleri izleme ve inceleme komisyonu üyeleri olarak muhtemelen Dünyada en çok cezaevlerindeki gazetecileri ziyaret eden milletvekilleriyiz.Acı olan taraf ise medyası bu kadar baskı ile karşı karşıya olan ülkede üniversitelerin, iletişim fakültelerinin, medya meslek kuruluşlarının bazılarının hiç sesinin çıkmamasıdır” dedi.

GAZETECİLER İŞSİZLİKLE TERBİYE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Ağbaba, “Gazetecilik faaliyetlerinin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanının  belirlemelerine ve izinlerine tabi kılındığı, gazeteci olmanın ise gerçeklerden değil güçten yana saf tutmak anlamına getirildiği ülkemizde, gazeteciliğin en temel işlevlerini yerine getiren basın emekçilerinin işsizlikle “terbiye edilmeye” hatta “yok edilmeye” çalışılması, ülkemizdeki demokrasinin ve demokratik süreçlerin işleyişinin geldiği vahim noktanın en açık göstergesidir. Bu nedenle, işsiz bırakılan, gerçekleri yazdığı için tutuklanan gazetecilere ilişkin bir duyarlılık yaratarak ülkemizdeki demokrasi ve düşünce özgürlüğü savaşına bir katkı sunabilmek amacıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü bir mücadele günü olarak değerlendirilmelidir” dedi.

Bakmadan Geçme