Adı Sevgi

Dünya Hayvanları Koruma Günü

Minik hayvan dostları, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde sık sık ziyaret ettikleri Hayvan Hastanesi ve Bakımevi’ndeki küçük dostlarıyla buluştular.

Farklı eğitim kurumlarından yüzlerce öğrenci bu anlamlı günde, Elazığ Belediyesi tarafından şehre kazandırılan modern tesiste küçük dostlarıyla buluşarak, son derece keyifli vakit geçirdiler.

Çocukların, küçük dostlarıyla bir araya gelmelerini, onlarla karşılıksız sevgiyi tanımalarını ve pekiştirmelerini amaçladıklarını ifade eden okul yöneticileri, tesisin bu açıdan da şehir için önemli bir katma değer olduğunu ifade ettiler. Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Bakımevinde küçük dostlarımızın aşılanmasından beslenmesine, her türlü ihtiyaçları en ideal şekilde karşılanıyor.

DÜNYA STANDARTLARINDA BİR TESİS

Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Bakımevi’nin girişinde yüreklerindeki sınırsız sevgiyle çalışan ablaları ve abileri tarafından karşılanan minikler, 30 dönüm arazi üzerinde kurulan Türkiye’nin en modern tesisi hakkında bilgilendiriliyorlar.

Küçük hayvan dostları tesiste bulunan kedi-köpek yuvalarını,  karantina binasını, uyuz bakım binasını, tam donanımlı modern ameliyathaneyi, ameliyat sonrası post-operatif ünitesini, laboratuvarı, köpek ve kedi evlerini, açık bakım alanlarını adım adım gezerek, abla ve abilerinden yapılan işlemler hakkında bilgi alıyorlar.

Ardından eğlence zamanı diyen minikler, küçük dostlarıyla doyasıya oyunlar oynayarak, karşılıksız sevgiyi tadıyor, son derece keyifli vakit geçiriyorlar.  

 

SAHİPSİZ DEĞİLLER

Dünya standartlarında örnek proje olarak kabul edilen ve kapalı alan olarak Türkiye’nin en büyük tesisi olan Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nin hizmete sunulmasıyla birlikte sahipsiz sokak hayvanlarının da artık sahipleri var.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından özenle üzerinde durulan tesis çalışanları, onların her türlü ihtiyacını sevgiyle karşılıyorlar. Aşılama, kısırlaştırma, küpeleme ve cerrahi müdahale gibi her türlü sağlık ihtiyacı en iyi ve en modern koşullarda karşılandığı tesiste, küçük dostlar yuva sıcaklığını yaşıyorlar.

BAŞKAN YANILMAZ: “ŞEHRİMİZE ÖRNEK BİR TESİS KAZANDIRDIK”

“İlgiye, sevgiye ve bakıma muhtaç olan küçük dostlarımızı, bu şehrin yöneticileri olarak görmezden gelemezdik.” diyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Yüce yaradanımızın yarattığı her bir canlının saygıya layık olduğu bilinciyle hareket etmek zorundayız. Onlar yaşamımızın ayrılmaz birer parçasıdır. Yaşamımızın bir parçası olan küçük dostlarımızın her türlü ihtiyacı, örnek tesisimizde en ideal şekilde karşılanıyor. Tesisimiz şehrimizin geleceğine yapılan en önemli yatırımlardan biridir.” dedi.

Çocukların hayvan sevgisini tatmaları ve bununla büyümeleri gerektiğinin altını çizen Başkan Yanılmaz, “Çocuklarımızı sık sık Hayvan Hastanesi ve Bakımevimizde ağırlıyoruz.  Burada çocuklarımıza karşılıksız sevgi, merhamet, paylaşmak gibi önemli duyguların aşılanmasına katkı sağlanıyor. Çocuklarımız da bu paylaşımlardan son derece mutlu oluyorlar. Küçük konuklarımız, küçük dostlarıyla oyunlar oynayarak, son derece kaliteli vakit geçiriyorlar. Sorumlu bireyler olarak çocuklarımızın hayvan sevgisini yaşayarak büyümeleri için gayret gösterilmesi gerektiği inancıyla, küçük dostlarımızın da yaşam haklarına sahip çıkıyoruz.” Diye konuştu.

Bakmadan Geçme