Avşar, 'Tavuk Sektörünün Sıkıntıları Giderilmeli'

MHP İL BAŞKANI BÜLENT AVŞAR TAVUKÇULUK SEKTÖRÜNÜN SIKINTILARININ GİDERİLMESİ İÇİN, YETKİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

      MHP İl Başkanı R.Bülent Avşar, Malatya Kanatlı Eti Üreticileri Birliği Yönetimi ve Üreticileri kabul etti. Avşar; ilimizde önemli bir ekonomi oluşturan, üreticilerin sorunlarını dinledi.

       Kanatlı Eti Üreticileri Birliği İl Başkanı ve Merkez Üst Birlik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Serdar Yıldız , üreticiler tavukçuluk sektörü ile ilgili olarak  İl Başkanı Bülent Avşar’a sorunlarla ilgili bilgiler aktardı.

      Yıldız," Malatya 2010 yılından itibaren Ziraat Bankasının sektöre sağladığı sübvanseli uzun vadeli kredi ile Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu’nun sağladığı hibe desteği ile, sektör hızlı bir büyüme gerçekleştirdi. Malatya kanatlı beyaz et üretimi konusunda, Türkiye’de önemli bir merkez haline geldi. Ulusal ölçekli bir kesimhane firmasının Elazığ’a yatırım yapması ile, sektörde yatırım ve kapasite ciddi bir artış gösterdi.

      Daha sonra ilimizde bulunan 2 adet kesimhanenin krize girmesi nedeni ile, bu kesimhanelere fason üretim yapan kümes işletmeleri ciddi şekilde krize girmiş durumdalar. Fason üretim yaptıkları kesimhane firmalarından olan alacaklarını alamadıkları için, Banka kredi borçlarını ödeyemiyorlar, işletme giderlerini karşılayamıyorlar, son zamanlarda kesimhanelerin yem tedariki yapamamaları nedeni ile, yetiştirdikleri hayvanlarda yüksek düzeyde ölümler ve buna bağlı verimsiz üretim nedeni ile büyük zarar etmekteler. Ayrıca, fason üretim yaptıkları kesimhane firmalarının, üretim ve ödemelerle ilgili belirsiz bir tutum izlemeleri nedeni ile, büyük bir belirsizlik ve çaresizlik yaşanmaktadır." Şeklinde sıkıntılarını dile getirdiler.

       MHP İl Başkanı Bülent Avşar; ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, muhalefet partisi olarak, görevimiz sadece hükümeti eleştirmek değil. Özellikle ilimiz özelinde, Malatya’mızın her türlü sorununa ciddi şekilde eğilmek ve ortak akılla, sorunlara en etkin çözümü bulmak. Şahsım olarak tavukçuluk sektörünü iyi bilen, bu işin ticareti ile uğraşan  ve yakından takip eden biri olarak, piliç eti üretiminin Malatya ekonomisine, üretim, istihdam ve ihracat boyutunda, yüksek ekonomik katma değer oluşturan bir sektör. Firmalar da insan gibi zaman zaman hasta olabilirler. Biz buna kriz diyoruz. Fakat bu tesisler birilerinin adına olabilir ama, sonuçta bu tesisler bu milletin malı.Firma sıkıntıya girdiğinde, zincirleme bir sıkıntı oluşturuyor.Herkes zarar görüyor. Malatya özelinde tavuk kesimhane firmalarında yaşanan bu sıkıntılara, hükümet yetkilileri ile birlikte, vali bey ve diğer ilgililer en kısa zamanda çözüm bulmak durumunda. Nihayetinde  Malatya’mız ve Türkiye kaybetmekte. Ben MHP İl Başkanı olarak, konuyu çok yakından takip edeceğim ve yetkililerle gerekli görüşmeleri yapacağım. Hatta en kısa sürede çiftlikleri ziyaret etmeyi de düşünüyorum. Sorun çok ciddi bir sorun, ihmale gelecek bir sorun değil. Onlarca üretici, yüzlerce çalışan ve yüksek değerlerde riske girişmiş alın teri ve alacak söz konusu. Hatta konuyu hafta sonu Malatya’ya gelecek olan Başbakanımıza ve Milletvekillerimiz aracılığı ile Tarım ve Hayvancılık Bakanına iletmek için, gerekli girişimlerde bulunacağını belirtti.

 

Bakmadan Geçme