40 Yıl Anısına...

Elazığ Belediyesi, anlamlı bir programa daha imza atarak, 40 yıl ve üstü evli çiftlere yönelik özel bir etkinlik düzenledi.

Kültür Park Mamurat'ül Aziz Salonu’nda gerçekleşen programa Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanıılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Cemil Erdem, 40 yıl ve üzeri evli olan çok sayıda çift katıldı.

 Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program sinevizyon gösterimi ile devam ederken, programa gelen çiftler salonun fuaye kısmında özel hazırlanan alanda hatıra fotoğrafı çektirdi.

BAŞKAN YANILMAZ:

“YÜREKLERİNİZ SEVGİYLE ÇARPSIN”

Şehir buluşmaları kapsamında 40 yıl ve üzeri evli kalan çiftlere yönelik anlamlı bir program düzenlediklerini belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, konuşmasında şunları söyledi:

 “Aile kurumu ve evlilik bizim medeniyetimizin en önemli parçalarından biridir. Biz aileye, aile yapısına ve ailenin devamına önem veririz. Dolayısıyla her biriniz genç nesillere örneksiniz. Onlar sizlere baktıkça, gördükçe sizlerin aile huzurunu hissettikçe inanıyorum ki gençlerimizin de bir aile kurma hevesi, gayreti, azmi artacaktır. Çok değerli büyüklerim aile bir kurum olarak bizim toplumumuzun olmazsa olmazıdır. Bir mahalleyi güçlü kılan ailenin gücüdür. Ailenin gücü bir sokağa güçlü kılar, sokağın gücü mahalleyi, mahallenin gücü şehri, şehrin gücü ise bir ülkeyi güçlü kılar. Dolayısıyla geçmiş yüzyıllardan bugüne kadar millet olarak biz hep aileyi, ailenin bütünlüğünün sağlamlığını öne aldık. Bizim medeniyetimizin olmazsa olmazı da budur. Yüreklerimiz hep bu sevgiyle çarpsın. Dillerimiz sevgi türküleri ile söylesin. Ellerimiz sevgi ile kenetlensin.”

MİHRİBAN ŞİİRİ DUYGULANDIRDI

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın konuşmasının sonunda okuduğu Abdurrahim Karakoç’un Mihriban şiiri ise dinleyenleri oldukça duygulandırdı. Başkan Yanılmaz, “Sarı saçlarına deli gönlümü, bağlamışlar çözülmüyor Mihriban. Ayrılıktan zor belleme ölümü, görmeyince sezilmiyor Mihriban” dizelerini okurken hem duygulandı, hem de duygulandırdı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya huzurlu bir toplum oluşması ve Afrin’de ki Mehmetçikler için dua okudu. Program Elazığ Belediyesi “Kürsübaşı Musiki” topluluğu ile sanatçı Ahmet Yüce tarafından seslendirilen Harput Kasideleriyle devam etti.

Böylesi anlamlı bir programa ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür eden rölyef sanatçısı Harun Taşdemir programla ilgili duygularını şöyle dile getirdi:

“Kavgasız, dövüşsüz 51 yılımız geçti. Biz çocuklarımıza mükemmel bir aile nasıl onu gösterdik. Genç kardeşlerimize sevginin yanında saygının da olmasını tavsiye ediyorum. Saygının olmadığı yerde sevgi geçicidir. Onun için en başta eşler birbirlerine saygılı olmalıdırlar”

“Evliliğimizde kavga, kötü söz olmadı. Birbirimizi incitmezsek 44 sene de, 50 sene de, 60 sene de birlikte yaşanılır”.

40 YILLIK ÇINARLARA HATIRA FOTOĞRAFI

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen programa katılan misafirlere hatıra fotoğrafı çektirildi. Fotoğrafların baskısı program esnasında alınırken, çerçeveye bırakılıp misafirlere takdim edildi. Misafirler böylesi güzel bir sürprizi kendilerine sağladığı için Başkan Yanılmaz’a teşekkürlerini iletirlerken bir sürpriz de programın sonunda gerçekleşti. Başkan Yanılmaz misafirlerini uğurlarken kendilerine 40 Yılın Hatırına programına özel bir hediye takdiminde bulundu.

 

Bakmadan Geçme