4 yıldır yemek yemekte zorlanan genç kız ameliyatla sağlığına kavuştu

4 yıldır yemek yeme zorluğu yaşayan 15 yaşındaki Ceyda Süleymanoğlu, Medical Point Gaziantep hastanesinde geçirdiği başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

(AA) - 4 yıldır yemek yeme zorluğu yaşayan 15 yaşındaki Ceyda Süleymanoğlu, Medical Point Gaziantep hastanesinde geçirdiği başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, 4 yıldır mide ağrısına bağlı yemek yeme zorluğu yaşayan 15 yaşındaki Ceyda Süleymanoğlu, İstanbul, Ankara, Bursa ve yurt dışında çok sayıda hastaneye başvurdu ancak hastalığına teşhis konulamadı.

Bu süreç içerisinde ileri derecede kilo kaybı yaşayan ve 52 kilodan 32 kiloya düşen 15 yaşındaki Süleymanoğlu, Medical Point Gaziantep Hastanesi'ne başvurdu.

Burada genel cerrahi uzmanı Doç. Dr. Mesut Gül ve kalp damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Hikmet İyem ile tanışan Süleymanoğlu, yapılan tetkikler ve muayeneler sonucu nadir görülen çölyak arter bası sendromu hastalığına yakalandığını öğrendi. Acil olarak ameliyata alınan Ceyda, doktorların gerçekleştirdiği tedavi ve 4 saatlik operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Süleymanoğlu, herkesin hastalığının peşinden gitmesini ve pes etmemesi gerektiğini ifade etti.

Süleymanoğlu, çölyak damarı hastası olduğunu ve bu hastalığı 4 yıldır yaşadığını belirterek, "Yediğim her öğün sonrasında şiddetli karın ağrısı yaşıyordum. Bu nedenle yurt içi ve yurt dışındaki doktorlarla görüştük. Doktorların hepsi bağırsaklarıma yöneldi. Bana antibiyotikler ve mide koruyucu ilaçlar yazdılar ama hiçbir teşhis konulmadı. Medical Point Gaziantep Hastanesi’ne geldiğimde hocalarım bu durumu saptayarak ameliyatımı yaptılar. Ameliyat sonrasında hiç yaşamadığım bir duyguyu yaşadım. Karnım ilk defa ağrımadı. Artık 3 öğün yemek yiyebiliyorum. Şu an çok mutluyum. Hastalığım süresince 52 kilodan 32 kiloya kadar düştüm. Eğer bir hastalığınız varsa peşinden gidin, illaki sonucunu alırsınız" ifadelerini kullandı.

Ameliyata ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Hikmet İyem ise hastalığın teşhis edilme aşaması hakkında şunları kaydetti:

"Hastamız 15 yaşında bir çocuk ve yemek yemekte güçlük çekme ve yemek sonrasında karın ağrısı ve bulantı şikayetleriyle başvurdu. 15 yaşında hasta olduğunu ve hastamızın 30 kilograma kadar indiğini öğrendim. Elimdeki tetkikleri incelediğimde kafamda bu hastalığa sebep olabilecek birkaç tanı gelmişti. Renkli filmini çektik ve bağırsakla ilgili bir sorun olduğunu da gördüğümüzde genel cerrahi hocamız Doç. Dr. Mesut Gül birlikte hastamızda 2 tane önemli ve nadir görülen hastalık saptadık. Bunlardan bir tanesi çölyak arter bası sendromuydu. Özellikle mide, bağırsak ve karaciğeri besleyen çölyak arterin bir kas tarafından baskıya uğradığını gördük. Dolayısıyla hasta yemek yediğinde mideye yeterince kan gitmediğinden hastanın hemen karın ağrısı ve bulantısı oluyordu ve yemek yiyemiyordu. 2. tanımız ise ince bağırsağın aorttan çıkan bir damarla aort arasında sıkıştığını gördük. Yemekler o sıkışık olan yerden geçemediği için karın ağrısına neden olmaktaydı. Bir program yaptık ve hastamızı 4 saatlik bir ameliyata alarak çölyak artere titiz bir çalışma gerçekleştirdik."

- "Bizim kontrolümüzde daha da kilo alacağını düşünüyoruz"

Doç. Dr. Mesut Gül de hastanede yapılan başarılı ameliyat sonrasında karın ağrısının, bulantısının kesildiğini ve hastanın sağlıklı bir şekilde kilo almaya başladığını aktardı.

Gül, ilk olarak hastanın tanısının konulduğunu ve daha sonra ameliyat esnasında superior mezenterik arter sendromu denilen yere on iki parmak bağırsağının genellikle son kısmının sıkışmasıyla birlikte yenilen yemeklerin aşağıya iletilememesinden dolayı bulantı ve kusmaya sebep olan kısımlarına müdahale ettiklerini vurguladı.

Gül, darlık kısmı bypass ederek ince bağırsaklar ve mide arasında yeni bir yol oluşturduklarını belirterek, "Sonrasında 3-4 gün dikişlerin iyileşmesini bekledik. Şu anda da rahatladı artık. Ceyda yemeğini yiyor. Çok az bile olsa kilo almaya başladı. Ceyda, hastaneye geldiğinde çok kötü bir durumdaydı. Prof. Dr. Hikmet İyem hocamız ameliyat öncesi hastaneye yatışını yaptı. Ceyda’yı ameliyata hazır hale getirdi. Şimdi durumu daha da iyiye gidiyor. Ameliyata 32 kilogram olarak girmişti. Ameliyat sonrası 33,5 kilograma geldi. Bizim kontrolümüzde daha da kilo alacağını düşünüyoruz." açıklamasında bulundu.

Ceyda'nın babası Abdullah Süleymanoğlu ise kızının sağlığına kavuşması dolayısıyla mutlu olduğunu belirterek, "Kızımız 4 yıldır şiddetli karın ağrısı ve bulantı yaşıyordu. Değişik illerde hastanelerde 4 yıldır teşhis konulamadı. Doktorlar sindirim sistemini araştırıyordu ama Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde problemin damarda olduğunu saptadık. Ameliyattan önce sürekli hastanelerde damar yolu ile ve mamalarla beslenirken 4 yıl sonra sağlığına kavuşarak ilk kez yemek yemeye başladı. Doktorlarımıza teşekkür ediyoruz."

Bakmadan Geçme