2.Uluslararası Kahve Ve Kültür Sanat Festivali

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin ilk ve tek Kahve Ve Çikolata Festivali 24-27 Nisan tarihlerinde Kültür Sanat'ı da kapsamına alarak 2. Kez Malatya'da düzenleniyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin ilk ve tek Kahve Ve Çikolata Festivali 24-27 Nisan tarihlerinde Kültür Sanat'ı da kapsamına alarak 2. Kez Malatya'da düzenleniyor.

Her Türlü Kahve Bu Festivalde

İnönü Üniversitesi Sosyal Ve Entelektüel Faaliyetler  Topluluğu(İnüseft) tarafından düzenlenen Kahve Ve Kültür Sanat Festivalinde Osmanlı Kahvesinden, Kervansaray Kahvesine, Türk Kahvesinden, Dibek Kahvesine, Menengiç Kahvesinden Mırra'ya kültürümüze özgü kahveler ile yabancı birçok kahve türü ikram ediliyor. Kahvenin yanı sıra Türk Lokumu, çikolata, kayısı ve kayısı ürünleri, dondurma, su, süt, soda ve kekler de ikramlar arasında.

Kampüsten Şehre Kahve Kokusunda Kültür Sanat

Bu yıl 2.si düzenlenen Kahve ve Kültür Sanat Festivalinin Teması "Renkler".
Renklerin her türlü albenisi ve anlatmak istedikleri Sanatın birçok alanında kendisine yer bulacak. Taş boyamadan, Kupa boyamaya, T-shirt boyamadan çanta ve kese boyamaya, illüstrasyondan yağlı boya çalışmalarına birçok atölye Festivalde ünlü boya ve kalem markaları sponsorluğunda sizleri bekliyor.

Rekor Katılım 17 bin

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen festivale yaklaşık 3 gün boyunca 17 bin kahve sever katılmıştır. Bu yıl İnönü Üniversitesi Kampüsü içerisindeki Kıbrıs Meydanında olacak festivale 30 bin kahve ve Kültür sanat tutkunu bekleniyor.

Malatya'da Turizm ve Gıda sektörü açısından önemli bir festival

Festival çevre şehirlerden de birçok misafiri çekerek Malatya'nın farklı açılardan tanınmasına olanak sağlıyor. Büyükşehire yatırım düşünen Kahve ve Çikolata markalarının pazar arayışı için oldukça büyük önem taşıyan festival birçok markaya kendini tanıtma fırsatı da veriyor. Festival Ulusal ve Uluslararası markaların da şehirde kamuoyu yoklaması yaparak şehre yatırım yapmaları konusunda oldukça önemli bir görev üstleniyor.

Malatya’nın kendine has Kahvesi Kayısı Çekirdeği Kahvesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Malatya bölge müdürlüğü Kayısı araştırmaları enstitüsü tarafından üretilen Kayısı Çekirdeği Kahvesi de ilk defa bu festivalde.

Müziğin Ritminde Keyifli Vakitler

Geçen yıl festivalde her gün Malatya'nın yerel rock ve pop grupları sahne alarak binlerce insana keyifli anlar yaşattılar. Bu yıl 4 gün sürecek festivalde yerel rock gruplarının yanı sıra ulusal bazdaki sanatçıların da konser vermesi bekleniyor.

Minder Sohbetleri Ve Söyleşiler

Geçen yıl açık alanda yapılan festivalde Türkiye'nin popüler edebiyat dergilerinden Ot dergisi de minder sohbetleri yaparak festivali ilgi odağı haline getirdi. Ot dergisi yazarları ilk defa Malatya'ya geldiklerini belirterek açık alanda muhteşem bir kalabalığa hitap etmek bizi de oldukça heyecanlandırdı dedi.
Bu yıl ise daha fazla dergi ve onlarca yazar-şair'in festivale gelip minder sohbetlerinden, söyleşilere, atölyelerden, imza günlerine birçok etkinlik yapması bekleniyor.

Festivale Destek Ve Katılım Çağrısı

Festival Hakkında konuşan Festivalin genel koordinatörü ve festival yönetmeni Yasin Levent Doğan, Malatya'daki kafelerin ve kahve şirketlerinin yanı sıra su, süt, çikolata, pastane, dondurma, soda, kayısı ve kahve makinesi bayilerinin de burada stant açarak kendilerini tanıtma fırsatı yakalamalarını ve festivali desteklemelerini istediklerini belirtti. Ayrıca Malatya'daki kamu kurumlarının, özel kurumların ve iş adamlarının bu festivali sahiplenip destek vererek tanınırlığını artıracaklarını ve Malatya'ya marka değer katacak bu festivalin gelişmesine zemin hazırlayacaklarını belirtti.
Festival koordinatör yardımcıları Enes Basan ve Murat Saygılı ise Tüm Türkiye'deki Kahve Markalarının burada stant açarak kahve kültürüne destek vermelerinin oldukça önemli olduğunu belirttiler.

 

İletişim ve başvuru için

[email protected]

Bakmadan Geçme