15 Temmuz Milli İrade Ocakları Malatya'da Kuruldu

Türkiye'da bir ilk olan ve Genel merkezi Malatya'da olan 15 Temmuz Milli İrade Ocakları kuruldu. Ocağın kuruluşunu, Malatya eski BBP İl ve İlçe yönetimi gerçekleştirdi.

Türkiye’da bir ilk olan ve Genel merkezi Malatya’da olan 15 Temmuz Milli İrade Ocakları kuruldu. Ocağın kuruluşunu, Malatya eski BBP İl ve İlçe yönetimi gerçekleştirdi.

15 Temmuz Milli İrade Ocaklarının kuruluş sebeblerini bizzat, Ocak Genel Başkanlığını üstlenen Avukat Sema Altuntaş’dan, Bimyad(Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği) Genel Başkanlığı olarak sizler için öğrenmeye çalıştık ve mini bir röportaj gerçekleştirdik sizler için..

Sema hanım ne iş yapar?

10 yıldır Malatya Barosuna bağlı avukatlık yaptım.Malatya barosunun çeşitli kurullarında görev yaptım. Daha öncesi BBP İl Başkanlığı.Ve yine 1 Haziran  seçimlerinde milletcekilliği adaylığı yaptım.

Büyük Birlik Partisinde Güzel işlere ve projelere imza attınız. Ve o ekip halen yanınızda.Yeni bir girişime girdiniz. 15 Temmuz Milli İrade Ocaklarını kurdunuz. Amacınız neydi?

Aslında biz siyaset yaparken de tüm halka vatandaşlara hizmet etmek ve doğruları ve bildiklerimizi bir yerlerde söylemek, ve hani insanların dile getiremediği her şeyi ortak bir paydada birleştirmek amacıyla siyaset yapıyorduk Ve siyaset yaparken en temel amacımız buydu. Ocak ile ilgilide 15 Temmuz’da oluşan bir ruh var. 15 Temmuzun Milli Birlik ve Beraberlik insanları biraraya getiren her görüşten her düşünceden olsun ve o vatanperverlik , o farklı bir ruh ile insanlar biraraya geldiler. Ve biz bu ruhun devamını getirmek ve yeni nesiller içinde, aydın, inançlı, Milliyetçi, Muhazafakar, Atatürk inkılap ve İlkelerine  bağlı ve her daim 15 Temmuz ruhuna sahip gençler yeni nesiller yetiştirmek. Ve bu fikir ve idealde olan insanları birarada toplamak amacıyla ocağımızı kurduk.

Genel Başkanlık Malatya’da. Bu olumlu Malatya için. Ocağı kurarken belli bir çalışma içerisindeydiniz.Bir çok ocağımız var nihayetinde. Ülkü Ocakları Alperen Ocakları.

 

Ülkü Ocakları da, Alperen Ocakları da ve keza bu tür ocaklara gittğimde çok büyük bir mutluluk duyuyorum.Öncelikle halen eski değerlerimizi yaşattıkları için, kendilerini yetiştiren geliştiren milliyetçi doğru gençler yetiştirldiği için tüm ocaklarımızı tebrik ediyorum. Bizde hani buna daha fazla farkındalık yaratan , daha fazla özellikle 15 Temmuzda olan olaylardan sonra, Türkiyedeki dış siyaset ve dış güdümlü bir takım düşünce hareketleri ve düşünceleri gençlerin bu kadar kötü bir olayla farkına varmasını istemezdik. Ama Türkiyede gerçekten ciddi şeyler oluyor. Bunun için bir farkındalık yaratmak zorundayız. Ülkemizin birliği ve beraberliği için. Baktığımız zaman iki türlü çok tehlikeli işler yapıldı bana göre yıllar içerisinde. Bir PKK Terör örgütüne baktığımız zaman aslında doğuda bir nevi insanların inançlarını zayıflatmak ve o islami birliğin ümmet bilincini zayıflatmak ve ayırt etmek ayrıştırmak için  yapılan bir politikaydı. Ve aslında bunu büyük oranda da başarılı olmaya başladılar maalesef. Hani Fetö terör örgütüne baktığımızda burda da insanların çok daha hassas yaklaşabilecekleri insanların inançları manevi değerleri ve bu konudaki hassasiyetleri üzerinde insanlara yaklaşarak çok büyük bir maalesef kişileri  toplayarak bu şekilde başlarındaki insaın özellikle dış destekli çarpıtılmış düşüncelerle farklı yerlere  sevkedilmesi . İnsanların inançlarıyla islam birliğinden uzaklaştırmak lazımdı. Tam buda bu değerleri kullanarak. Bu farkındalığı yaratmamız lazımdı.

Farkındalığa Malatya’dan Başladınız. Bölgeselmi yoksa ulusalmı olacak çalışmalar?

Malatya her alanda öncüdür. Siyasi alanda da çok başarılı isiyasetçiler çıkartmıştır. Bu anlamda Malatya’da olması büyük mutluluk ve başarının geleceğidir. Bizim asla küçük hedefler koymadık kendimize. Hem Türkiye genelinde hemde dış temsilcilikler aracılığıyla faaliyet göstermek istiyoruz. Bunuda kısa zaman içinde başaracağımıza inanıyorum.

Bu arada Bimyad aracılığıyla, tüm islam aleminin mübarek Ramazan Bayramınıda en içten dileklerimizle kutluyorum.

Bu arada Sema Altuntaş Genel Başkanlığı’nda kurulan Ocak Yönetimi ise şu isimlerden oluştu.

Kurucu Üye

Bilal ULUDAĞ

Sami TUNÇ

Cemal HANİLCİ

Mecit KAYNAR

Metin POLAT

Orhan KIRANSAN

Bakmadan Geçme