15 Temmuz Basın Bildirisi/Unutmadık Unutma!

Türkiye Cumhuriyeti bir yıl önce, 15 Temmuz 2016 akşamında alçakça bir darbe girişimine maruz kaldı.

Türkiye Cumhuriyeti bir yıl önce, 15 Temmuz 2016 akşamında alçakça bir darbe girişimine maruz kaldı. Biz 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. 15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak kalkışma, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi.

Yakın tarihi askeri darbe ve sıkıyönetim uygulamalarıyla dolu ülkemizdeki bu son darbe girişimi, ülkemizin siyasetinden bürokrasisine ve sivil toplum örgütlerinden halk katmanlarına kadar tek yumruk olup, darbecilerin önüne adeta etten bir duvar örülerek püskürtülmüştür.

Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Allah’a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz milli değerlerimize, özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu ve gündüzünde planlanan darbe girişimi gecesinde durduruldu.Üstat Sezai Karakoç’un da şiirinde dediği gibi;

“Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır 
Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır” 

Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık.15 Temmuz’da Türkiye, en zor var oluş sınavını büyük başarıyla vermiştir. Ülkemizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Milletimiz darbeye karşı durarak şunu açık bir şekilde ilan etmiştir bizi milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez. Bu, Dünya’ya örnek olacak bir tavırdır.

Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 249 vatandaşımız şehit, 2301 vatandaşımız da gazi oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor vegazilerimizi şükranla anıyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Dünyada çok az millet bu bedeli ödeyebilir.

Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye’nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu ülkemizin sigortasıdır. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için de FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir ki, yeni paralel yapılanmalar ve alçakça kalkışmalar olmasın. Allah bu necip milleti İslamiyet’e yapmış olduğu üstün hizmetlerinden dolayı her daim muhafaza buyursun. Amin . 

Prof. Dr. Hakan PARLAKPINAR

                                                                                                                                                                                         Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi

Yorumlar 2

Bakmadan Geçme